Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Formatievlucht NH90 - EASA HE9 - Sikorsky MH-60 crasht: 5 slachtoffers

Kort nieuws: Formatievlucht NH90 - EASA HE9 - Sikorsky MH-60 crasht: 5 slachtoffers

Allereerste formatie van de 4 Belgische NH-90 NFH's

Op 2 september maakten de 4 NH-90 NFH (RN-01, RN-02, RN-03 en RN-04) voor het eerst samen een formatievlucht. Het was een enorme inspanning  geleverd door iedereen die erbij betrokken was. In de ochtend werd de RN-02 nog opgehaald na een groot onderhoud op de basis Beauvechain en er werd letterlijk tot de laatste minuut gesleuteld om dit voor elkaar te krijgen.

Een perfecte samenwerking van Fl Maintenance, de crews van het 40 squadron, en ATC maakte van de formatievlucht een knappe realisatie! Well Done Koksijde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto copyrights: Belgian Airforce - Adjt. Devid Ryckewaert - met onze dank

 

EASA publiceert een ge-update HE9 veiligheidsleaflet van EHEST

In de loop der jaren hebben helikopterfabrikanten meer automatisering gebruikt om bemanningen te helpen en de handmatige vliegbelasting te verminderen. De snelle technologische vooruitgang heeft geleid tot aanzienlijke mogelijkheden. Automatisering heeft substantieel bijgedragen aan de duurzame verbetering van de vliegveiligheid. Automatisering verhoogt de tijdigheid en precisie van routineprocedures, waardoor de kans op fouten en de bijbehorende risico's voor de veiligheid van de vlucht worden verminderd.

De helikoptergemeenschap heeft echter incidenten en ongevallen meegemaakt waarbij automatisering en complexe vluchtvertoningen belangrijke factoren waren. Deze folder geeft een overzicht van de basisprincipes van automatisering en geeft een lijst met principes voor optimaal gebruik van automatisering en vliegroutebeheer.

Leaflet HE9 (klik hier) identificeert de huidige best practices op het gebied van automatisering en vliegroutebeheer.

 

US Navy MH-60 crasht - 5 slechtoffers, 1 overlevende

Een Sikorsky MH-60 helikopter die opgestegen was vanop het vliegdekschip Abraham Lincoln is dinsdag 60 km voor de kust van San Diego, Californië in zee gestort.

Direct na de crash werd één marinier uit het water gevist en naar het ziekenhuis gebracht, hij is in goede conditie.

Na 72u zoeken is voor de vijf andere inzittenden geen hoop meer. De US Navy heeft ze overleden verklaard.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *