Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Helihaven HSB in Aalst kijgt ook in beroep geen vergunning

FLASH: Helihaven HSB in Aalst kijgt ook in beroep geen vergunning

De helihaven van HSB op het Wijngaardveld in Aalst krijgt ook in beroep geen milieuvergunning. Dat heeft Vlaams minister Joke Schauwvliege gisteren beslist.

Reeds jaren wil HSB (Heli Service Belgium) uit Halle op het Wijngaardveld in Aalst een helihaven en een werkplaats voor onderhoud van helikopters vestigen. Een eerste poging om een vergunning te krijgen in 2011 stuitte reeds op een njet in Aalst maar HSB deed in September vorig jaar een nieuwe poging om een vergunning te verkrijgen.

Op 7 januari 2016 weigerde de provincie Oost-Vlaanderen echter de milieuvergunning. HSB tekende beroep aan bij de bevoegde minister, Joke Schauvliege. Ondanks het gunstig advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid en de gewestelijke milieuvergunningscommissie en de steun van de Aalsterse ziekenhuizen kreeg HSB ook nu geen vergunning van de Minister.

Joke Schauvliege: “De aanleg van een helihaven aan het Wijngaardveld in Aalst is dus niet verenigbaar met de stedenbouwkundige voorschriften. Het Agentschap Natuur en Bos wijst er bovendien op dat het verwijderen van de mooi ontwikkelde groenbuffer visuele hinder voor de omwonenden zal veroorzaken”.

HSB kan nog altijd naar de Raad van State stappen als ze denken dat de procedure niet correct gevolgd werd.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *