Bezig met laden...

Logboek

UK NMH project: Sikorsky stelt zijn Black Hawk voor

UK NMH project: Sikorsky stelt zijn Black Hawk voor

Zowel Leonardo als Airbus zijn al meer dan een jaar publiek om hun NMH-projectvoorstel te promoten. Het project staat voor maximaal 44 nieuwe medium helikopters om een vloot van 23 Airbus Puma en 5 Bell AB412, 5 AB2012 en 2 Airbus Dauphins te vervangen.

De Britse Defensie koos drie helikopters als mogelijke kanshebbers voor dit project: de Airbus H175M, de Leonardo AW149M en de Sikorsky S-70M Black Hawk. Na meer dan een jaar treedt Sikorsky nu ook uit de schaduw en heeft het op de DSEI-beurs (UK Defence and Security Equipment International Show) zijn team voor het project voorgesteld.

Lockheed Martin, moedermaatschappij van Sikorsky, schat dat bijna 40% van de totale productie en assemblage van Black Hawk in Groot-Brittannië zal plaatsvinden en tussen 2025 en 2030 jaarlijks gemiddeld 660 Britse banen zal ondersteunen.

Het plan creëert ook £470 miljoen aan exportmogelijkheden voor Britse partners die subsystemen en componenten produceren in de komende tien jaar, wat overeenkomt met 40% van de totale programmawaarde, gebaseerd op de verwachte exportmarkt naar Black Hawk-klanten. De schatting van het bedrijf omvat een voortdurende vlootinstandhouding die de komende decennia ongeveer 320 banen per jaar zal ondersteunen wanneer de Britse Black Hawk-vloot in gebruik is.

Bovendien zou de Britse deelname aan het Black Hawk-programma de deur openen voor de Britse industrie om deel te nemen aan de ontwikkeling en productie van de volgende generatie helikoptervliegtuigen van Lockheed Martin - Sikorsky, waardoor een potentiële pijplijn van werk en export voor Britse bedrijven over een periode van 45 jaar zou ontstaan.

Als onderdeel van de aankondiging van Team Black Hawk heeft Lockheed Martin formeel een teamovereenkomst getekend met het Britse StandardAero als Team Black Hawk's assemblage-, test-, leverings-, onderhouds- en integratiepartner voor Britse unieke apparatuur en systemen, wat hooggekwalificeerde banen zal opleveren. StandardAero in Gosport wordt de thuisbasis van de Black Hawk in Groot-Brittannië en samen met Lockheed Martin, Martin-Baker Aircraft Company in Denham, Curtiss-Wright in Christchurch, Chelton in Marlow, Inzspire in Lincoln, C3iA Solutions in Poole, Nova Systems in Filton en Ascent Flight Training & CAE bij RAF Benson zullen gedurende de levenscyclus van de Britse Black Hawk 660 hooggekwalificeerde banen en tientallen jaren van Britse werkaandeel creëren.

Sikorsky stelt dat de Black Hawk de beste keuze is voor de Britse NMH

  • De Black Hawk is ontworpen en gebouwd volgens strenge militaire eisen, is gemakkelijk te onderhouden, en kan dag en nacht opereren onder extreme weersomstandigheden.
  • Is al in dienst bij 35 landen, waaronder NAVO-partners, en heeft een ongekende 15 miljoen vlieguren gevlogen, waarvan vijf miljoen in gevechts-omstandigheden. Ook 34 andere landen onderzoeken de mogelijke aankoop van de Black Hawk helikopter.
  • Omdat het een 100% militaire helikopter is, zijn de exploitatie- en ondersteuningskosten aanzienlijk lager dan die van kwetsbaardere commerciële vliegtuigen die voor militair gebruik worden gebruikt.
  • Er zijn wereldwijd ruim 5.000 Black Hawks uitgeleverd, met een bestaand mondiaal netwerk van reserveonderdelen en diensten
  • De Black Hawk levert momenteel een gemiddelde beschikbaarheid van 92% aan zijn operators.
  • Door voortdurende moderniseringsinspanningen en krachtige steun van het Amerikaanse leger zal de Black Hawk tot ver in de jaren 2070 standhouden en operationeel blijven.

Voor meer informatie over Black Hawk voor UK NMH klik hier. 

Zoals we eerder schreven is het NMH-project intussen reeds meer dan een jaar vertraagd en zijn de finale specificaties nog niet bekend. Ook het juiste aantal helikopters welke de UK Defensie zal aankopen blijft nog een onbekende. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Foto & video © Sikorsky - Lockheed-Martin  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *