Bezig met laden...

Logboek

Kaman lanceert een militaire medium lift UAV

Kaman lanceert een militaire medium lift UAV

Kaman Corporation heeft vandaag de KARGO UAV onthuld, de nieuwste toevoeging aan zijn familie van speciaal gebouwde, autonome onbemande systemen die zijn ontworpen als de nieuwe standaard voor militaire logistiek. Gebouwd met het oog op toekomstige operationele concepten van de strijdkrachten, biedt de KARGO UAV een robuust ontwerp voor eenvoudig transport en gebruik. De compacte vormfactor van het systeem past in een standaard zeecontainer en is ontworpen om te worden gelost en bediend door slechts twee personen.

“De Kaman KARGO UAV is het enige systeem in zijn klasse dat speciaal is gebouwd om ingezet te kunnen worden bij autonome bevoorrading in een dodelijke gevechtsomgeving die militaire operaties met zich mee kunnen brengen of voor reguliere logistieke missies. Onze ingezette soldaten hebben logistieke uitdagingen die we beantwoorden met deze betrouwbare, onderhoudbare en betaalbare oplossing,” zei Ian Walsh, CEO van Kaman Corporation.

Ontworpen om kosteneffectief vrachtvervoer te bieden in zijn conforme pod of externe sling load-configuratie, zal de KARGO UAV zichzelf inzetten tot 523 Nm met een maximaal hefvermogen van 800 lbs. 

In de afgelopen zes maanden zijn de vluchtontwikkelingstests van een KARGO UAV-demonstrator (op kleinere schaal) voltooid om het ontwerp van het luchtvoertuig te bewijzen, en de vluchttests van een volledig autonoom toestel zijn gepland voor 2022. De KARGO UAV maakt gebruik van commerciële off-the - shelf componenten evenals duizenden uren aan geautomatiseerde en autonome vluchtgegevens van Kaman's K-MAX TITAN-programma, om plannings- en technische risico's te verminderen.

Kaman selecteerde Near Earth Autonomy als partner voor het pilot KARGO UAV-programma. Near Earth zal obstakels vermijden en andere technologieën bieden, zoals precisielanding, detecteren en vermijden, en navigatie in een omgeving zonder GPS.

“We zijn zeer verheugd om deze geavanceerde, baanbrekende technologie op de markt te brengen en om gebruik te maken van Kaman's 75 jaar als pionier op het gebied van lucht- en ruimtevaart en defensie. Onze visie is om onze klanten vooruit te stuwen door het bedenken en leveren van hoogontwikkelde producten die de moeilijkste problemen van onze klanten oplossen,” verklaarde Darlene Smith, voorzitter van Kaman Air Vehicles.

Specificatie's:

  • nuttige lading: max 800 pounds
  • one-way range: 523 Nm
  • snelheid: 121 kts
  • maximale operationele hoogte: >10.000 voet 
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *