Bezig met laden...

Logboek

Stevige corona-steun van Franse Defensie voor Airbus Helicopters

Stevige corona-steun van Franse Defensie voor Airbus Helicopters

Het corona-steunprogramma van de Franse regering voor de luchtvaartbedrijven, Stimulus, is een stevige steun in de rug voor Airbus Helicopters in Marignane (FR). 

Naast de aankondiging dat de Franse Marine een tweede prototype van de Airbus VSR700 aankoopt heeft de Franse minister van Defensie, Mevrouw Florence Parly, aangekondigd dat de DGA (Armament General Directorate) een bestelling heeft overgemaakt aan Airbus Helicopters in Marignane voor acht additionele Airbus H225M 'Caracal' helikopters. Deze aankoop is bedoeld voor de Franse luchtmacht. 

Eerder kreeg Airbus Helicopters in het kader van het Stimulus plan een bestelling voor twee H145 helikopters voor de Franse Burgerbescherming en tien H160's voor de Nationale Gendarmerie.

In een persbericht als reactie op deze nieuwe bestelling uitte Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters, zijn dankbaarheid voor deze bestellingen in het kader van het Stimulus plan. De CEO bevestigde ook dat deze bestellingen 960 jobs en veel essentiële kennis veilig stellen voor de komende drie jaar bij Airbus Helicopters. Hij benadrukte nogmaals dat de Covid-19 pandemie in 2020, de markt voor helikopters met 50% heeft doen krimpen. 

Deze bestellingen zullen niet alleen Airbus Helicopters ten goede komen maar ook vele Franse toeleveranciers. Zo is het Franse Safran Helicopters Engines de fabrikant van de Airbus H225M’s Makila 2A engines, is Safran Power Units de leverancier van Saphir 20 auxiliary power unit en is Safran Electronic Defense de fabrikant van het electro-optical system Euroflir 410M NG en het Sigma inertial navigation system.

Thales, een ander groot Frans luchtvaartbedrijf, levert voor deze helikopters de V/UHF radio TRA6034 en de IFF transponder TSC4000. In het totaal zijn 300 Franse leveranciers betrokken bij de H225M helikopters. En de VSR700 wordt grotendeels gebouwd door het Franse Hélicoptères Guimbal. 

De eerste leveringen van de Airbus H225M's zijn gepland in 2024 en zorgen bij de Franse luchtmacht voor een versnelde vervanging van de verouderde Puma vloot op de basis Cazaux base in het Zuid-Westen van Frankrijk. 

Foto copyrights: Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *