Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky publiceert resultaten voor het derde kwartaal 2023

Sikorsky publiceert resultaten voor het derde kwartaal 2023

Sikorsky heeft een zwakker derde kwartaal achter de rug dan in 2022 (en dit voor de derde maal op rij) vooral door het lager productievolume van de BlackHawk die te weinig werden gecompenseerd door de omzet van andere helikoptertypes. Binnen de groep waartoe Sikorsky behoort binnen Lockheed-Martin waren er gelukkig betere resultaten voor enkele andere bedrijven waardoor het uiteindelijke resultaat van de groep goed meeviel.

Sikorsky is onderdeel van de Rotary & Mission Systems afdeling binnen Lockheed-Martin. De groep maakt slechts resultaten bekend op niveau van de Rotary & Mission Systems. In deze groep is Sikorsky het grootste bedrijf. 

 

Derde kwartaal

  Q3 2023 Q3 2022  Delta
Omzet in $ Mio 4.121 3.781 +8,9%
Operationele winst in $ Mio 482 472 +2,1%
Operationele winstmarge 11,7% 12,5% -0,8%

In het derde kwartaal 2023 realiseerde Sikorsky een lager operationele winst met $ 35 miljoen en dat was voornamelijk toe te schrijven aan de Black Hawks en de CRH's (Combat Rescue Helicopter). Ook hier hebben de andere bedrijven binnen de Lockheed-Martin groep waartoe Sikorsky behoort het resultaat van de groep kunnen verbeteren. 

 

Uitgeleverde helikopters door Sikorsky in het derde kwartaal 2023 in vergelijking met 2022

  Q3 2022  Q3 2023
Militaire & staatshelikopters (US en internationaal) 20 3
Commerciële helikopters 0 3
Internationale militaire helikopters 0 1

De uitlevering van slechts 7 helikopters in het derde kwartaal is slechts een derde van vorig jaar, een zeer zwak resultaat. Het orderboek in de afdeling Rotary & Mission Systems ging wel met $ 2,6 miljard hoger in de eerste 9 maand van 2023 in vergelijking met 2022. 

Wel is het uitzonderlijk en al heel lang geleden dat Sikorsky in één kwartaal 3 commerciële helikopters heeft uitgeleverd. We nemen aan dat het S-92 types zijn maar kregen hiervan nog geen bevestiging.

Ondanks het zwakke resultaat van dit kwartaal heeft Sikorsky voorlopig niets te vrezen. De versterkte militaire budgetten wereldwijd en de sterke positie van de Amerikaanse regering op gebied van militaire verkopen zullen ongetwijfeld in de komende jaren in het voordeel van Sikorsky spelen. Tijdelijk speelt de lagere afname van Blackhawks door de Amerikaanse Defensie wel parten op gebied van omzet en operationele winst.

Sikorsky is wel nog in de running voor het FARA-programma van de US Defense waar het een van de twee kanshebbers is met haar Sikorsky Raider X. Het zou al zeer slecht moeten verlopen moest Sikorsky dit project mislopen nadat het eerder het FLAARA-project verloor tegen de Bell V280 Valor. Maar de beslissing in het project FAARA valt niet voor eind 2024. Dus een snelle verbetering van het resultaat moeten we niet verwachten.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *