Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Duitse legerhelikopters niet operationeel

FLASH: Duitse legerhelikopters niet operationeel

Binnen twee weken moet de kersverse Duitse minister van Defensie, en gedoodverfde opvolgster van bondskanselier Angela Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, haar rapport over de operationele beschikbaarheid van de wapensystemen van Defensie aan het parlement voorleggen.

Annegret Kramp-Karrenbauer, heeft geen makkelijke erfenis gekregen van haar voorgangster Ursula von der Leyen.  Deze is intussen gepromoveerd tot Voorzitster van de Europese Commissie. De operationele beschikbaarheid van het Duits leger is onder haar bewind tot een dieptepunt gedaald.

Het Duitse blad, Die Welt, wist in de aanloop naar de bekendmaking van het operationele rapport reeds enkele cijfers bekend te maken en de resultaten zijn ronduit dramatisch. Minder dan de helft van de Leopard II tanks zijn operationeel inzetbaar en bij de gevechtsvoertuigen zijn slechts 67 van de 284 Puma's klaar voor een missie. 

Bij de helikopters is het rapport nog slechter. De Bundeswehr heeft 75 NH-90 helikopters, daarvan zijn er slechts 9, (negen), operationeel inzetbaar. Bij de Airbus Tiger gevechtshelikopters is het rapport niet beter, daar zijn er slechts 12 van de 53 helikopters inzetbaar.

De nieuwe minister van Defensie zal de beperkte inzetbaarheid kunnen afschuiven op haar voorgangster maar zal wel met een plan moeten komen hoe en met welke middelen ze al deze systemen weer operationeel zal maken. Daarnaast is er ook het feit dat er een blijvend personeelstekort is om al deze systemen te bemannen. En als kers op de taart verliezen bestaande bemanningen hun licentie omdat ze weinig of geen trainingsvluchten kunnen maken.

Leuke start van een ministercarriere maar een ding is zeker, je kunt alleen maar beter doen!

Foto credit: Matthias Kabel

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *