Bezig met laden...

Logboek

Lilium haalt $240 miljoen op om zijn eVTOL in 2025 te laten vliegen

Lilium haalt $240 miljoen op om zijn eVTOL in 2025 te laten vliegen

De Duitse eVTOL ontwikkelaar Lilium heeft in een nieuwe kapitaalronde niet minder dan $240 miljoen opgehaald voor de verdere ontwikkeling van de eVTOL Lilium Jet. Deze kapitaalronde brengt de totale investering in Lilium nu op $340 miljoen.

De lead investor in deze ronde was Tencent, het grootste internetbedrijf van China, samen met drie andere bestaande investeerders in Lilium, Atomico, Freigeist en LGT (Princely House of Liechtenstein). De Financial Times schat de ondernemingswaarde van Lilium nu op een bedrag tussen $750 miljoen en $1 miljard. 

De bedoeling van deze kapitaalronde is om Lilium de nodige fondsen ter beschikking te stellen om de ontwikkeling te finaliseren, het toestel te certificeren en de serieproductie voor te bereiden. Lilium wil met deze kapitaalsinjectie een regionaal luchttaxi service klaar stomen tegen 2025.

Volgens Christopher Delbruck, CFO van Lilium, kan Lilium met deze kapitaalsinjectie makkelijk een jaar verder blijven werken. Hij is ervan overtuigd dat Lilium in de volgende kapitaalronde nieuwe investeerders zal aantrekken. Lilium zal geen IPO (initial public offering / beursgang) voorbereiden vooraleer de Lilium in dienst wordt genomen.

Lilium's CEO Daniel Wiegand plant om in 2023 de finale eVTOL's te bouwen voor de certificatie volgens de nieuwe gepubliceerde reglementering. Tegen 2025 moet Lilium een on-demand taxi service hebben in minstens twee of liefst drie regio's. 

De vijfzitter Lilium Jet heeft een volledig elektrische aandrijving met 36 kleine rotoren die gebouwd zijn in de tiltbare vleugels. Het toestel heeft een reikwijdte van 300 km en kan ongeveer 300 km/u snel vliegen. Het toestel vloog vooreerst in mei 2019 en werkte zijn eerste reeks testvluchten af in oktober 2019. De relatief grote reikwijdte maakt dat de Lilium geen stadstaxi is maar in grotere regio's kan opereren maar toch als eVTOL in de stadscentra kan landen en opstijgen.  

Op 27 februari 2020 vatte het eerste prototype van de Lilium Jet vuur en werd totaal vernield. Van zodra de juiste oorzaak van deze brand bekend is zal het tweede prototype de vliegtesten verder zetten. Deze brand en de wereldwijde corona problemen hebben ongetwijfeld gewogen op de onderhandelingen voor deze kapitaalronde. Lilium had eerder te kennen gegeven een kapitaalsinjectie van niet minder dan $500 miljoen na te streven

Foto en video copyrights: Lilium

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *