Bezig met laden...

Logboek

Savback introduceert UL Zefhir-helikopter in het VK op de Private Flyer show.

Savback introduceert UL Zefhir-helikopter in het VK op de Private Flyer show.

Savback Helicopters brengt de in Italië gebouwde tweezits Zefhir-helikopter deze week naar de Private Flyer-show op het  Wycombe Air Park in het VK. Dit luxe merkevenement, dat plaatsvindt op 13 en 14 mei 2022,  brengt de beste luxemerken, privéjets, helikopters, supercars, motorboten, jachten en lifestyle-accessoires samen - allemaal op één locatie.

De Zefhir-helikopter, ontwikkeld door CURTI Aerospace, is ontworpen voor de veeleisende privépiloot als een hoogwaardig, tweezits vliegtuig met een turbine.   Het casco en de componenten zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van EASA CS-27, met zijn koolstofvezel casco en de grootste bagageruimte in zijn categorie. De lichte en duurzame composiet rotorbladen en een elegant interieur dragen bij aan zijn stijl.  Het CURTI-bedrijf put uit tientallen jaren ervaring in de productie van complexe onderdelen voor gecertificeerde helikopters.
 
"De Zefhir biedt ook een unieke optie, een ballistische parachute die wordt ingezet in het onwaarschijnlijke geval van motorstoring of onbekwaamheid van de piloot," aldus Nabore Benini, Vice President, CURTI.  "Dit maakt het de eerste en enige helikopter ter wereld met een beproefde parachute," voegde hij eraan toe.

De Zefhir wordt aangedreven door een ultramoderne turboshaftmotor (gasgenerator en turbine), met Full Authority Digital Engine Control (FADEC), een revolutie in een lichtgewicht tweezitshelikopter. Zefhir levert pure prestaties op commando van de piloot. De krachtbron heeft een maximaal vermogen van 180 kW (241 pk), maar is ontworpen om constant continu vermogen te leveren bij 105 kW (141 pk), waardoor veiligheid en prestaties op alle hoogten en temperaturen worden gegarandeerd.  

Het vliegplafond van 4.000 m (13.100 ft) kan worden bereikt bij het maximale startgewicht van 600 /650 kg (1.322 lb).  De grootste van twee brandstoftank-opties maakt een bereik van 638 km (396 mijl) mogelijk met 10 minuten reserve.

Savback Helicopters probeert goedkeuring te krijgen van de Britse burgerluchtvaartautoriteit CAA in de opt-out ultralichte categorie voor helikopters (voor recreatief gebruik) zoals reeds door een aantal andere EASA-landen is aangenomen. 

Onmiddellijk na het Private Flyer Event zal de Zefhir beschikbaar zijn om te bekijken op Nottingham Heliport - tussen 16 en 20 mei, waar CURTI's testpiloot de helikopter zal demonstreren.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *