Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopter Mi-171A3 offshore helikopter maakt een succesvolle maidenvlucht

Russian Helicopter Mi-171A3 offshore helikopter maakt een succesvolle maidenvlucht

De multifunctionele helikopter Mi-171A3, van Russian Helicopters, heeft zijn eerste vlucht achter de rug. De eerste maidenvlucht in hover-modus duurde 15 minuten en ging perfect. Alle systemen toonden een stabiele en veilige werking.

Tijdens de vlucht voerde de bemanning, bestaande uit hoofdtestpiloot Alexander Klimov en testpiloot Vladimir Kutanin, een reeks korte verticale manoeuvres uit, terwijl hij de helikopter met verschillende snelheden in alle richtingen draaide en bewoog.

De Mi-171A3 helikopter is ontworpen voor offshore operaties en onderhoud van offshore boorplatforms en is speciaal voorzien voor vluchten boven zee. 

De moderne Russian Helicopter Mi-171A3-helikopter is in recordtijd ontwikkeld: het staatscontract voor de ontwikkeling van een helikopter voor vluchten naar offshore-platforms werd in 2020 ondertekend door het Russische ministerie van Industrie en Handel.

"De totale staatssteun voor het project bedraagt 1 miljard roebel ($14 miljoen)”, zei Denis Manturov, minister van Industrie en Handel van de Russische Federatie. Manturov is geen onbekende in de helikopterindustrie, tussen 1998 en 2000 was hij adjunct-directeur generaal van Ulan-Ude Aviation, en nadien tot 2001 was hij verkoopsdirecteur van Mil Moscow Heicopters.  Hij is altijd sterk betrokken bij de activiteiten van Russian Helicopters. 

De ontwikkeling van de Mi-171A3 begon in 2018. De nieuwste helikopter voldoet volledig aan de IOGP-normen (International Association of Oil and Gas Producers) en voldoet aan de verhoogde eisen voor de veiligheid van vluchten boven water. De certificatie van het toestel is voorzien eind 2022. 

Olie- en gasmaatschappij Gazprom is de lanceringsklant voor de 13 tons Mi-171A3. Naast een offshore-versie zal Russian Helicopters ook een SAR-versie bouwen van de Mi-171A3. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *