Bezig met laden...

Logboek

ASL-groep bevestigde aankoop 6 eVTOL's voor operaties in de Benelux

ASL-groep bevestigde aankoop 6 eVTOL's voor operaties in de Benelux

Lilium NV, ontwikkelaar van de eerste volledig elektrische verticale start- en landings 'jet', (eVTOL-jet) heeft eind mei 2023 aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend met de in de Benelux gevestigde businessjet-operator ASL Group voor de levering van zes Lilium Pioneer Edition Jets. De overeenkomst, die aanbetalingen aan Lilium omvat, zet een eerder 'memorandum van overeenstemming' tussen de twee bedrijven om, dat vorig jaar tijdens de Farnborough International Airshow werd onthuld.

ASL Group koopt in eerste instantie 6 Lilium Jets en zal samenwerken met Lilium om een netwerk van landingsplaatsen in de Benelux te ontwikkelen. De ASL Group is een toonaangevende exploitant van zakenvliegtuigen in de Benelux en eigenaar van het eerste elektrische vliegtuig in België. ASL Group is van plan de Lilium eVtol-jets te exploiteren als onderdeel van een duurzaam, hogesnelheidsnetwerk dat belangrijke hubs in België, Nederland, Luxemburg en West-Duitsland met elkaar verbindt.

Philippe Bodson, eigenaar en CEO van ASL Group zei: “Ons bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om verantwoord te werken en bij te dragen aan een gezonde toekomst, zowel sociaal als ecologisch. De Lilium Jet is een geweldige kans om onze klanten op een duurzame manier meer waarde te bieden. Met nul operationele emissies, verticale start-landingsmogelijkheden en een ruime premium cabine vertegenwoordigt Lilium de beste optie op de markt.”

Klaus Roewe, CEO van Lilium zei: “De conversie van onze MOU met ASL in een vast order toont de kracht van onze voortdurende samenwerking. ASL Group is een echt innovatief bedrijf met een visie om haar klanten de beste service te bieden. Met de hoogste bevolkingsdichtheid in Europa vertegenwoordigt de Benelux een perfecte 'use case' voor de Lilium Jet. We zijn er trots op de ontwikkeling van ASL in de regio te ondersteunen.”

Foto & video © Lilium Group

 

Over Lilium Group in Q1/2023

  • Verzekerde financiering voor maximaal $ 250 miljoen, waardoor voldoende cash beschikbaar tot de eerste bemande vlucht van typeconforme vliegtuigen.
  • Gevorderde typecertificering, met 78% van de Lilium Jet's Means of Compliance (MoC's) overeengekomen, aangedreven door EASA's acceptatie van MoC's op het gebied van voortstuwing en energiesysteem.
  • Windtunneltesten van type-conforme eVTOL-ontwikkeling in volle gang. Windtunneltesten aan de gang van een compleet vliegtuigmodel met aangedreven motoren en actuatoren, succesvolle tests van batterijpakketten en ventilatortest gelanceerd op full-size motor.
  • Beveiligde intellectuele eigendomsrechten op belangrijke eVTOL-technologieën, met nieuwe verleende patenten op het gebied van batterijbeheer, elektrische stroomverdeling en aandrijving van kanaalventilatoren.
  • Commerciële overeenkomsten inclusief pre-delivery betalingen met Air-Dynamic en ASL Group; potentiële orderpijplijn groeide tot 645 vliegtuigen.
  • Een ultramoderne Lilium Jet-cockpitsimulator gecontracteerd ter ondersteuning van certificering en pilotenopleiding
  • Q1 aangepaste contante uitgaven op doel (€ 62 miljoen), terwijl Lilium de tijdlijnen voor het ontwikkelingsplan voor de eVTOL's blijft halen.
  • Planning: eerste bemande vlucht in de 2e helft 2024 en type certificatie eind 2025.
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *