Bezig met laden...

Logboek

Britse regering maakt 11 miljoen euro vrij voor medische helikopters in 2019

Britse regering maakt 11 miljoen euro vrij voor medische helikopters in 2019

De Britse urgentiehelikopterdienst Essex & Herts Air Ambulance (EHAAT) krijgt een extra cash injectie van de Britse regering voor de bouw van haar nieuwe helihaven in North Weald, in het Epping Forest district van Essex.

Het bedrag van £1,5 miljoen is een deel van de £10 miljoen die de Britse regering heeft vrijgemaakt voor de financiele ondersteuning van de 18 urgentiehelikopterdiensten in Engeland. Dit was een onderdeel van de budgetaankondiging van minister van Financien Phillip Hammond.

De totale kosten van de nieuwe helikopterbasis bedragen bijna £4 miljoen terwijl de operationele kosten van de EHAAT zowat £750.000 per maand bedragen. EHAAT heeft een liefdadigheidsinstelling die de operationele kosten grotendeels financiert. Zowel particulieren als ondernemingen ondersteunen de EHAAT in hun missies om levens te redden. De bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar.

De argumentatie van de regering om dit belangrijke bedrag vrij te maken was duidelijk: "Een bijdrage van de gemeenschap aan de 18 medische urgentiehelikopterdiensten die 24u per dag, 365 dagen per jaar in de weer zijn om de medische expertise snel te brengen waar ze nodig is om levens te redden."

Jane Gurney, Chief Executive Officer van EHAAT was erg verheugd en zeer dankbaar met de ondersteuning en de erkenning door de regering.

We kijken met spanning uit of de nieuwe minister van Volksgezondheid in Belgie ook de erkenning en de ondersteuning kan realiseren voor de twee luchtambulances in Belgie.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *