Bezig met laden...

Logboek

Australie zal zijn NH-90 vloot niet meer laten vliegen

Australie zal zijn NH-90 vloot niet meer laten vliegen

In een aankondiging van het Australisch ministerie van Defensie stelt Richard Marles, vice-premier en minister van Defensie, dat de MRH-90(*) Taipan-helikopters van de Australian Defense Force niet zullen terugkeren naar vliegoperaties vóór de geplande terugtrekkingsdatum van december 2024. Dit impliceert dat de NH90-vloot van Australië nooit meer zal vliegen voor de Australische Defensie.

De regering zal zich concentreren op de ingebruikname van de nieuwe vloot van UH-60M Black Hawk-helikopters. De eerste drie Black Hawks zijn in Australië aangekomen en zijn al in september begonnen met vliegen, terwijl de resterende Black Hawks nog worden afgeleverd.

De Australian Defence Force zal haar CH-47F Chinooks, Tigers en MH-60R Seahawks blijven inzetten. Samen zullen deze helikopters het Australische volk een robuuste en parate helikoptercapaciteit blijven bieden. Vanaf 2025 zullen ook de nieuwe AH-64E Apache-helikopters in dienst worden genomen bij het Australische leger. De nieuwe Apache-vloot zal dan de Airbus Tiger-aanvalshelikopters vervroegd vervangen.  

Om de verdere impact op de operaties en training van het leger te helpen verzachten, heeft de regering samen met onze internationale partners mogelijkheden onderzocht om de levering van Black Hawks aan Australië te versnellen en alsook de opleiding van de bemanningen.

De aankondiging van vandaag veronderstelt op geen enkele manier de uitkomst van het onderzoek naar het tragische incident op 28 juli, waarbij een MRH-90 Taipan de wateren nabij Lindeman Island, Queensland, insloeg tijdens de oefening Talisman Sabre. Zoals de regering toen duidelijk maakte, zou Defensie niet met de MRH-90 vloot vliegen totdat het onderzoek naar dat incident is afgerond. Uit het advies aan de regering blijkt dat deze lopende onderzoeken waarschijnlijk tot ver in 2024 zullen worden voortgezet.

 

NHIndustries reageerde

In een reactie op de Australische beslissing spreekt NHI (bouwer van de NH90, een JV tussen Airbus & Leonardo) haar teleurstelling uit over het besluit van het Gemenebest van Australië om de MRH90-operaties niet meer te hervatten en de helikopter vervroegd uit dienst te nemen.

Over het ongeval met een Australische MRH90 op 28 juli heeft NHIndustries de exploitanten er al van op de hoogte gebracht dat zij uit de initiële vluchtgegevensanalyse geen informatie heeft geïdentificeerd die betrekking heeft op een storing, storing of defect in verband met het ontwerp van de NH90. NHI heeft geen aanvullende maatregelen aanbevolen voor de operationele vloot NH90-helikopters.

NHI zal ook een voorstel doen aan de regering van Australië om de uitfasering van de MRH90-vloot te ondersteunen. Dit zal een voorraad onderdelen opleveren voor gebruik door de andere operators, die de helikopter met succes wereldwijd blijven vliegen.

 

Foto @ Australian Defense

(*) Australië noemt zijn NH90 helikopters: MRH90 Taipan

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *