Bezig met laden...

Logboek

Airbus en PHI tekenen deal voor 20 H175 en 8 H160 helikopters

Airbus en PHI tekenen deal voor 20 H175 en 8 H160 helikopters

Airbus Helicopters en helikopteroperator PHI hebben een overeenkomst getekend voor 20 super medium H175-helikopters en 8 H160’s.

Deze 28 ultramoderne helikopters zullen PHI beter positioneren om te reageren op de verwachte groeiende behoeften op het gebied van offshore transport op de energiemarkt. Deze verbintenissen bestaan uit vaste orders en aankoopopties die PHI tijdens de looptijd van de raamovereenkomst kan uitoefenen.

“PHI streeft ernaar toonaangevend te zijn in de sector bij het exploiteren van de veiligste en meest betrouwbare helikoptervloot. Deze overeenkomst is onderdeel van onze bredere strategie om nieuwe technologie te introduceren in een sector die na jaren van onderinvestering een krachtig herstel heeft doorgemaakt.”, aldus Scott McCarty, CEO van PHI.   

“We zijn trots op onze voortdurende samenwerking met PHI, een bedrijf dat in de branche wordt erkend vanwege zijn leiderschap op het gebied van innovatie en veiligheid. We danken hen voor het hernieuwen van hun vertrouwen in de Airbus H160 en voor het toevoegen van een vloot H175-helikopters voor hun langeafstandsmissies. In een tijd waarin passagiersveiligheid, economisch concurrentievermogen en energie-efficiëntie van cruciaal belang zijn voor het veroveren van welke markt dan ook, zijn de H160 en de H175 betrouwbare opties voor de komende jaren en we kijken ernaar uit om hun activiteiten wereldwijd te ondersteunen”, aldus Bruno Even, CEO van Airbus-helikopters. 

PHI ondersteunt de energiesector al 74 jaar. Tegenwoordig exploiteert PHI meer dan 200 helikopters over de hele wereld die een aantal markten bedienen, waaronder de energie- en medische sector. De Airbus-vloot van PHI bestaat uit helikopters uit de H125, H135, H145 en H160 helikopters, waarbij de H175 nu de nieuwste toevoeging is.

De H175 van Airbus, is een super-middenklasse helikopter en combineert lange afstanden met soepele vliegkwaliteiten, en is de perfecte oplossing is voor verschillende missieprofielen, waaronder offshore bemanningswisselingen, openbare diensten en particuliere en zakenluchtvaart. De 54 H175 helikopters die nu wereldwijd in dienst zijn, hebben ongeveer 195.000 vlieguren verzameld, waarvan 170.000 voor de energiesector.

De Airbus H160 is ontworpen als een multifunctionele helikopter die een breed scala aan missies kan uitvoeren en integreert de nieuwste technologische innovaties van Airbus. Met zijn licht onderhoudsplan optimaliseert de H160 de bedrijfskosten en biedt hij een nieuwe standaard in beschikbaarheid. De helikopter wordt aangedreven door twee van nieuwe Arrano-motoren van Safran die het brandstofverbruik met 15% verminderen.

Zowel de H175 als de H160 zijn al gecertificeerd om te vliegen met maar liefst 50% duurzame vliegtuigbrandstof.

Foto © Airbus Helicopters 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *