Bezig met laden...

Logboek

Indiase luchtmacht neemt eerste LCH in dienst - 15 volgende in productie

Indiase luchtmacht neemt eerste LCH in dienst - 15 volgende in productie

De Indiase luchtmacht heeft haar eerste HAL LCH (Hindustan Aeronautics - Light Combat Helicopter) ontvangen uit handen van eerste minister Modi tijdens de ceremonie ter gelegenheid van 75 jaar Indiase onafhankelijkheid.

HAI is intussen doorgegaan met de productie van de volgende 15 LCH-helikopters. Maar nu blijkt dat HAI dit doet op een toezegging van het MOD maar zonder goedgekeurd contract noch betaling van een voorschot. Drie LCH-helikopters zijn bijna klaar en de bouw van de overige 12 helikopters is reeds opgestart. Van deze 15 helikopters zijn ze 10 bestemd voor de luchtmacht en 5 voor de landmacht.

De LCH helikopter werd ontwikkeld na het Kargil-conflict met Pakistan in 1999. Toen werd de noodzaak duidelijk voor een lichte gevechtshelikopter die op grote hoogte kon opereren. Het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwe helikopter werd in 2006 goedgekeurd en het Indiase leger keurde het prototype goed in december 2013. Het leger heeft 160 LCH's nodig. Intussen heeft de LCH de initiële operationele goedkeuring gekregen van zowel de landmacht als de luchtmacht.

In augustus 2020 heeft HAL twee proefmodellen van de LCH naar het hooggelegen Leh district gestuurd om daar voor het eerst op grote hoogte operaties van de IAF (Indian Air Force) te ondersteunen. Toen zei HAL CEO Madhavan: "De LCH is de lichtste aanvalshelikopter ter wereld en is ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke en unieke eisen van de Indiase strijdkrachten." (lees hier het persbericht van HAL)

De LCH is ontworpen met een twin-tandem cockpit, een lagerloze staartrotor, glazen cockpit, 20 mm kanon in de koepel vooraan, 70 mm raketten, MBDA Mistral antitankraketten en een elektro-optische/infrarode richtcapsule. Overlevingseigenschappen omvatten ballistische bescherming en andere maatregelen die bedoeld zijn om de visuele, auditieve, radar- en infrarood aanwezigheid te minimaliseren.

 

 

 

 

 

 

Foto's © HAL

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *