Bezig met laden...

Logboek

5 Belgische legerhelikopters naar Gabon voor de Tropical Storm

5 Belgische legerhelikopters naar Gabon voor de Tropical Storm

Van 14 november tot 16 december heeft de tweejaarlijkse oefening «Tropical Storm» plaats in Gabon, ditmaal onder leiding van het Special Operations Regiment.

800 militairen komende uit de Land-, Lucht- en Medische componenten zullen hieraan deelnemen. Voor deze drie componenten vormt dit de gelegenheid om zowel gezamenlijke procedures als hun eigen specifieke procedures te trainen in een bijzonder uitdagende omgeving.

De focus van de oefening ligt op het oefenen van speciale operaties tactieken, technieken en procedures en dit in de specifieke en ook zware Afrikaanse klimatologische omstandigheden (hoge vochtigheid, hoge temperaturen).

De training heeft reeds voor de derde keer (na eerdere edities in 2015 en 2017) plaats en dit in zeer nauwe samenwerking met de burger- en militaire overheden in Gabon. Omwille van de unieke omstandigheden en omgeving, maakt deze oefening voor vele Belgische militairen een belangrijk deel uit van hun jaarlijkse training. 

Enkele nuttige cijfers:

  • 800 Belgische militairen
  • 150 voertuigen (vrachtwagens, ambulances, aanhangwagens, enz.)
  • 3 A-109 helikopters
  • 2 NH-90 TTH helikopters (bovenstaande foto bij het inladen van de NH-90 in de Antonov transporter)
  • 13 boten types Zodiacs
  • 3 C-130 vliegtuigen

Volgens de planning zullen de  3 Agusta A-109 helikopters ongeveer 150 vlieguren maken, de twee NH-90 TTH helikopters een 100-tal vlieguren.

Foto copyrights: Mil.be / fotograaf: Christian Decloedt

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *