Bezig met laden...

Logboek

EHANG publiceert zijn waarheid over luchttaxi's

EHANG publiceert zijn waarheid over luchttaxi's

EHang, de Chinese ontwikkelaar van een VTOL, heeft op 15 januari 2020 zijn visie op de 'stadsmobiliteit via de lucht' in een witboek uit de doeken gedaan. 

In december 2019 ging EHang naar de Amerikaans Nasdaq beurs en de IPO (initial public offering) bracht $40 miljoen in het laatje. De onderneming is nu op de Nasdaq genoteerd onder het symbool EH. 

In het witboek spreekt EHang vooral over een veilig luchtruim. Daarom moeten de VTOL's uitgerust worden met dubbele (backup) systemen en bij voorkeur autonoom kunnen vliegen met controle vanop de grond. EHang ziet dat als belangrijke aspecten om de veiligheid van de stads-lucht-taxi te garanderen. Het centrale controlecentrum op de grond zou toelaten dat er een groot aantal VTOL's tegelijk in de lucht kunnen terwijl de vliegveiligheid maximaal wordt gegarandeerd.

Het autonoom vliegen is volgens EHang niet alleen veel veiliger maar ook goedkoper. Alleen zo kan de prijs van een luchttaxi concurrentieel worden met de normale stadstaxis. In haar witboek stelt EHang dat ze dan een luchttaxi kan laten vliegen aan de prijs van $2,5 per km daar waar de klassieke taxi in een stad als New-York zowat $1,5 per km kost. De kleine meerprijs is volgens EHang verdedigbaar door de tijdwinst die de passagier maakt. Om deze lage kost te bereiken is EHang wellicht vrij optimistisch als ze hoopt dat de luchttaxi 20u per dag zal kunnen vliegen, een totaal van 6.000 vlieguren per jaar.

Als conclusie moet ook EHang toegeven dat er nog heelwat weg af te leggen is vooraleer de luchtvaartautoriteiten, de regeringen, de stadbesturen, de stedebouwkundige besturen en het grote publiek klaar zijn voor de luchttaxi.

Lees hier het EHang witboek over het stedelijk luchtvervoer.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *