Bezig met laden...

Logboek

Oekrainer Igor Sikorsky kwam 103 jaar geleden aan in de VS

Oekrainer Igor Sikorsky kwam 103 jaar geleden aan in de VS

Op 30 maart 1919 kwam de meest bekende Oekraïner (na Volodymyr Zelensky natuurlijk), Igor Sikorsky aan als immigrant in de Amerikaanse staat Connecticut. Hij was op de vlucht voor de Russische Revolutie. Op dat moment was Oekraïne nog een onderdeel van Rusland en dat is de reden waarom de Russen steeds claimen dat Sikorsky een Russische helikopter-uitvinder was.

Hij bracht een revolutie teweeg in de helikopterwereld door het bouwen van helikopters aan het begin van de 20e eeuw. Hij zou de eerste bruikbare helikopter uitvinden. Hij werd geboren in Kiev en studeerde in Kiev, St-Petersburg en Parijs.

In 1939 verhuisde hij zijn bedrijf naar Stratford, waar 's werelds eerste werkbare, praktische helikopter vloog die bekend werd als de Vought-Sikorsky VS-300. We zijn intussen 83 jaar later en de Sikorsky Aircraft Corporation heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Stratford. Het bedrijf is intussen onderdeel geworden van de grootste militaire wapenfabrikant ter wereld, Lockheed-Martin.

Vandaag wordt Sikorsky beschouwd als 's werelds toonaangevende producent van militaire helikopters, met modellen die worden gebruikt in alle vijf takken van het Amerikaanse leger en in vele andere landen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *