Bezig met laden...

Logboek

Maidenvlucht voor de Archer Midnight eVTOL

Maidenvlucht voor de Archer Midnight eVTOL

Archer heeft gisteren 25 oktober aangekondigd dat haar vluchttestprogramma een nieuwe en zeer belangrijke mijlpaal heeft bereikt: de maidenvlucht van de Midnight-eVTOL. Deze mijlpaal bouwt voort op Archer's vier jaar vliegproeven, waaronder twee jaar volledige vliegproeven met Maker. 

“Deze fase van Archers vliegtestprogramma is alleen mogelijk dankzij de vier jaar vliegproeven die we hebben gedaan. Midnight bouwt voort op de successen van zijn voorganger en vertegenwoordigt een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in Archers pad naar commercialisering”, aldus Adam Goldstein, oprichter en CEO van Archer. “De komende anderhalf jaar zullen gericht zijn op het snel verder ontwikkelen van ons vliegtestprogramma en de elektrische luchttaxi-activiteiten van Archer, terwijl we ons voorbereiden om Midnight in 2025 op de markt te brengen.”

Naarmate het vliegtestprogramma van Archer vordert, wordt verwacht dat het vluchtbereik van Midnight de komende maanden snel zal evolueren van zweefvlucht naar volledige vleugelgedragen overgangsvlucht.

Dit maakt de weg vrij voor het bedrijf om te beginnen met het testen van zijn Midnight-eVTOL met de FAA terwijl het werkt aan een ingebruikname in 2025. 

Het doel van Archer is om het stadsverkeer te transformeren, door het woon-werkverkeer van 60 tot 90 minuten met de auto te vervangen door naar schatting 10 tot 20 minuten durende elektrische luchttaxi-vluchten die veilig, duurzaam, geluidsarm en kostenconcurrerend zijn met grondvervoer. Archer's Midnight is een bestuurd vliegtuig met vier passagiers, ontworpen om snelle back-to-back-vluchten uit te voeren met minimale oplaadtijd tussen vluchten.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *