Bezig met laden...

Logboek

ALERT: EHang verkoopt gecertificeerde EH216's voor 308.000 euro

ALERT: EHang verkoopt gecertificeerde EH216's voor 308.000 euro

De allereerste gecertificeerde eVTOL ter wereld, de EHang EH216-S kun je kopen voor €308.000 en je kunt daarmee op bepaalde plaatsen vliegen in China. Het is zeker een super prijs voor een tweepersoons eVTOL met type-certificatie.

Gezien het marktpotentieel en de substantiële industriële omvang van de Chinese economie op lage hoogte, in combinatie met de mondiale trend van snelle groei in luchtdiensten op lage hoogte, is de officiële adviesprijs van het EH216-S UAV-systeem in China vastgesteld op 2,39 miljoen RMB per eenheid, van kracht vanaf 1 april 2024.

EHang is van mening dat de prijsstelling effectief zal inspelen op de marktbehoeften en de waarde van elektrische VTOL's (verticale start- en landingtoestel) en UAM (Urban Air Mobility) verder zal vergroten. 

Op 13 oktober 2023 ontving EHang's ontwikkelde EH216-S UAV-systeem voor passagiersvervoer zijn typecertificaat van de CAAC (Civil Aviation Administration of China). Hierna behaalde het op 21 december het Standard Airworthiness Certificate (“AC”), wat leidde tot de levering aan de eerste groep klanten. Op 28 december voltooide de gecertificeerde EH216-S met succes zijn eerste commerciële vluchtdemonstraties in Guangzhou en Hefei.

Als 's werelds eerste onbemande eVTOL-systeem met passagiers dat een standaard luchtwaardigheidscertificaat heeft verkregen, wordt de EH216-S door de CAAC en haar partners zeer erkend vanwege zijn innovatie, revolutionaire aard, leiderschap, veiligheid en toepasbaarheid.

De gecertificeerde EH216-S-UAV's voor het vervoer van passagiers die aan klanten zijn geleverd, zullen worden gebruikt om commerciële diensten te verlenen in verschillende scenario's, zoals bezienswaardigheden op lage hoogte en stedelijk toerisme, en EHang zal de inzet en implementatie in verschillende operationele scenario's blijven uitbreiden.

Op je vraag wanneer we deze eVTOL in Europa zullen zien moeten we je toch wat teleurstellen. EASA zet momenteel zijn eerste stappen bij de certificatie van de Duitse Volocopter en een certificaat voor eind september 2024 is onwaarschijnlijk. Volocopter wil met zijn bemande eVTOL gedurende de Olympische Spelen in Parijs taxivluchten uitvoeren en dat zal vermoedelijk gebeuren op basis van een tijdelijke vergunning.

EASA is helemaal niet klaar om een onbemande eVTOL te certificeren in de eerste 2 tot 3 jaar. Overigens heeft EHang een dergelijke certificatie bij EASA nog niet opgestart. 

Foto 1 © EHang
Foto 2 © Helispot

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *