Bezig met laden...

Logboek

DHL stopt haar project Parcelcopter

DHL stopt haar project Parcelcopter

DHL, een wereldspeler in logitiek en pakketleveringen, stopt haar project Parcelcopter 

Acht jaar geleden demonstreerde DHL de eerste versie van de Parcelcopter. Een pakket met dringende medicijnen werd over de Rijn met de Parcelcopter geleverd op de stoep van het Innovation Center van DHL in het Duitse Bonn. 

DHL en vele waarnemers waren het eens dat deze innovatie de toekomst van de logistiek zou veranderen. Intussen zijn reeds vier versies van de Parcelcopter de revue gepasseerd; de laatste versie 4 werd in 2018 getest.

De woordvoerder van DHL Deutsche Post, Alexander Edenhofer, vertelde op 8 augustus aan het weekblad 'Welt am Sonntag' dat het bedrijf het proefproject niet verderzet en dat er geen andere droneprojecten meer gepland zijn.

DHL zegt nu dat het veel kennis en ervaring heeft opgedaan in het project maar blijkbaar is DHL toch tot de conclusie gekomen dat de inzet van drones in de logistiek althans nu geen mogelijke optie is. Overigens had DHL reeds eerder gezegd dat reguliere operaties op het gebied van bezorging per pakketdrone in Duitsland niet gepland waren. Een drone zou daar worden ingezet wanneer transport via bestaande infrastructuur moeilijk was of aanzienlijk meer tijd zou hebben gekost. 

Ook Amazon en Federal Express hebben vergelijkbare proefprojecten lopen maar ook deze blijken niet direct tot een doorbraak te leiden.

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *