Bezig met laden...

Logboek

Volocopter kondigt nieuwe 'long range' 4-zitter eVTOL aan

Volocopter kondigt nieuwe 'long range'  4-zitter eVTOL aan

Volocopter heeft maandag haar nieuwste ontwikkeling voorgesteld, de VoloConnect. Deze eVTOL (electric vertical take-off and landing aircraft) is ontwikkeld om in het ecosystem van Urban Air Mobility de voorsteden met de binnenstad van grote steden te verbinden. 

VoloConnect is een uitbreiding van de Volocopter eVTOL familie waartoe ook de VoloCity en de VoloDrone behoren. De VoloConnect kan verder vliegen dan de VoloCity en is gebouwd op basis van de hoogste veiligheidsstandaard van de luchtvaart. Het toestel zal binnen 2 a 3 jaar voltooid zijn en Volocopter verwacht de certificatie door EASA binnen de komende 5 jaar.  

Volocopter startte de ontwikkeling van de VoloConnect twee jaar geleden onder leiding van hoofdingenieur Sebastian Mores. Er werden reeds een aantal patentaanvragen neergelegd voor een aantal nieuwe technologieën. Er zijn reeds een aantal schaalmodel prototypes van de VoloConnect gebouwd die testvluchten uitvoeren. Volocopter werkt intussen reeds aan een prototype op volledige schaal.

De VoloConnect heeft zes elektrische rotors, om de VTOL functie waar te maken, maar is tevens voorzien van twee ingebouwde propellers die moeten zorgen voor een maximale snelheid van 250 km/u en een kruissnelheid van 180 km/u. Met de VoloConnect kunnen 4 passagiers over een afstand van 100 km vervoerd worden.

De VoloConnect zal verder worden gebouw binnen de 'Design Organisation Approval' die VoloCopter kreeg van EASA (European Union Aviation Safety Agency). De nieuwe commerciële luchttaxi wordt ook volledig gebouwd op basis van de nieuwste normen van EASA (SC VTOL enhanced 10 to -9)

In onderstaande video geeft Volocopter CCO Christian Bauer een rondleiding van het volledige schaalmodel van de VoloConnect.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *