Bezig met laden...

Logboek

EHang doet investering in eVTOL batterij technologie

EHang doet investering in eVTOL batterij technologie

EHang, technologiebedrijf voor autonome eVTOL's, kondigde zijn strategische investering aan in Shenzhen Inx Technology Co., Ltd. (“Inx”), een technologiebedrijf voor lithium-metaalbatterijen in China, en zijn plan om met Inx samen te werken op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van solid-state lithium-metaalbatterijen voor de EHang eVTOL's.

De Pre-A+ financieringsronde van Inx (100 miljoen yuan - $13 miljoen) werd geleid door GL Ventures, met deelname van Connected Intelligence Fund, Qilu Qianhai Fund, EHang en haar bestaande investeerder Fenghe Capital. De financiering zal voornamelijk worden gebruikt voor Inx' R&D op het gebied van solid-state lithium-metaalbatterij-technologieën, marktuitbreiding, productie en leveringen.

Inx, opgericht in 2020, is een hightechbedrijf dat gespecialiseerd is in het onderzoek en de productie van solid-state lithium-metaalbatterijen met kernoctrooien op het gebied van materialen, verwerking, productie en batterijontwerpen. Het bedrijf beschikt over een team van wereldklasse met expertise op het gebied van geavanceerde batterijtechnologieën. Het beschikt over een geavanceerde productielijn voor solid-state lithium-metaalbatterijen van 200 MWh, een productielijn voor belangrijke materiaalvoorbereiding en een analyse- en testplatform voor solid-state batterijen.

De solid-state lithium-metaalbatterij van Inx verschilt van bestaande traditionele lithium-ion batterijen door gebruik te maken van lithiummetaal in plaats van grafiet als negatieve elektrode en een vaste-stofelektrolyt in plaats van vloeibare elektrolytafscheiders. Deze structurele verandering maakt een aanzienlijke verbetering van de energiedichtheid mogelijk en garandeert tegelijkertijd een extreem hoge batterijveiligheid.

Huazhi Hu, CEO van EHang, merkte op: “De innovatieve solid-state lithium-metaalbatterijen die door Inx zijn ontwikkeld, hebben aanzienlijke voordelen ten opzichte van vloeibare batterijen op het gebied van veiligheid, energiedichtheid, thermische stabiliteit, actieradius, laad- en ontlaadprestaties, enz., waarvan wordt aangenomen dat ze een belangrijke motor worden voor de snelle ontwikkeling van het eVTOL-veld in de toekomst. Onze strategische investering in Inx sluit naadloos aan bij ons streven naar groenere, koolstofarme technologieën, en maakt ook deel uit van de inspanningen van EHang om onze toeleveringsketen voor batterijen in te zetten en te verbeteren."

Foto © EHang

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *