Bezig met laden...

Logboek

MD Helicopters weer nadrukkelijk in de markt

MD Helicopters weer nadrukkelijk in de markt

De afgelopen jaren waren moeilijk voor het Amerikaanse MD Helicopters maar nu is het financieel gezond. De herstructurering was geen gevolg van slecht financieel beheer van MD Helicopters maar van de verplichte verkoop van de onderneming ten voordele van de schuldeisers van het fonds Zohar. Zowel MD Helicopters als Zohar waren toen eigendom van Patriarch Partners, LLC (van Amerikaans bedrijvengoeroe Lynn Tilton ), waarbij MD Helicopters aanzienlijke schulden had aan het Zohar fonds.

Nu is MD Helicopters LLC een gezond bedrijf en eigendom van een investeringsconsortium bestaande uit MBIA Insurance, Bardin Hill Investment Partners LP en MB Global Partners. Zowel de investeerders als het management willen snel terug hun plaats in de helikoptermarkt innemen. 

De eerste actie van het nieuwe management van MD Helicopters richt zich op verbeterde voorraadniveaus van onderdelen, sterkere relaties met leveranciers en een versterkt netwerk van servicecentra en distributeurs terwijl om de naverkoopdienst-prestaties te verbeteren. Afgelopen jaren waren er lange leveringstermijnen voor onderdelen waarbij de servicecentra wereldwijd met helikopters AOG (aan de grond) te kampen hadden wegens onderdelen problemen. De aanwerving van Ryan Weeks als VP Aftermarket (zie foto) moet deze inspanningen versneld tot resultaat brengen.

En op 12 december 2022 kon MD Helicopters ook een eerste commercieel succes aankondigen bij een bestaande operator. De politie van het Amerikaanse Atlanta tekende een koopovereenkomst van USD $10 miljoen voor de levering van twee nieuwe MD 530F-helikopters. Daarnaast tekende de luchtpolitie ook een overeenkomst om een van de bestaande MD 500E-helikopters om te bouwen naar een MD 530F via het door de FAA goedgekeurde E-naar-F-conversieprogramma van MDH.

De twee nieuwe MD 530F-helikopters worden in 2023 geleverd. De MD 500E blijft in dienst totdat de 530F's operationeel zijn. Op dat moment zal de 500E een conversieproces van drie maanden doorlopen. Het MD 530F-model is geüpdatet ten opzichte van de MD 500E en levert meer operationele mogelijkheden, grotere missieveelzijdigheid en superieure prestaties met een krachtigere RR250-C30-motor, verbeterde hoofdrotorversnellingsbak en verbeterde aandrijfas van de staartrotor. Ze worden ook uitgerust met een tactisch kaartsysteem, een IR-compatibel camerasysteem, een zoeklicht en een downlink-systeem.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *