Bezig met laden...

Logboek

ER2023: Leonardo verkoopt drie AW189 aan OMNI Helicopters

ER2023: Leonardo verkoopt drie AW189 aan OMNI Helicopters

Met een bestelling geplaatst door de toonaangevende Zuid-Amerikaanse helikopteroperator Omni Helicopters International (OHI) voor drie supermedium AW189's, breidt Leonardo zijn aanwezigheid in Latijns-Amerika verder uit. Het betreft twee AW189 helikopters aangedreven door General Electric turbines en één AW189K-versie aangedreven door Safran-turbines.  

Dit nieuwste contract volgt op een aanzienlijke uitbreiding van de Leonardo-vloot bij OHI, te beginnen met acht AW139-medium en twee AW189-supermedium helikopters die sinds 2021 zijn aangeschaft. Het markeert ook de intrede van de AW189K-versie op de Latijns-Amerikaanse markt. Door de aanwezigheid van beide versies kan de operator aan verschillende missievereisten voldoen, terwijl de unieke combinatie van efficiënte langeafstandsoperaties, operaties met een hoog uithoudingsvermogen en grote capaciteit met lagere bedrijfskosten behouden blijft in vergelijking met grotere, zwaardere typen.

Leonardo AW189

De AW189 (8,3/8,6 ton) combineert een superieur laadvermogen en bereik met geavanceerde technologieën om met succes een breed scala aan missies uit te voeren. Unieke kenmerken van de helikopter zijn onder meer de mogelijkheid van de hoofdtransmissie om 50 minuten zonder olie te draaien en een ingebouwde hulpaggregaat. De AW189 is verkrijgbaar met meer dan 200 gecertificeerde kits en wordt geleverd met een uitgebreid ondersteunings- en trainingsservicepakket.

Een recent voorbeeld: de AW189 heeft certificering verkregen voor een automatisch datatransmissiesysteem waarmee de helikopter prestatiegegevens naar een grondstation kan verzenden met behulp van satellietcommunicatie tijdens de vlucht, 4G-celconnectiviteit of Wi-Fi op de grond. Dit biedt een veilige manier om een accuraat beeld van elke vlucht te delen, zodat Leonardo-experts de gegevens snel kunnen beoordelen, waardoor onderhoud en ondersteuning worden geoptimaliseerd.

Er zijn bijna 120 AW189’s besteld en tot nu toe zijn er bijna 90 geleverd aan operators over de hele wereld.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *