Bezig met laden...

Logboek

Volocopter toont voor het eerst haar VoloDrone

Volocopter toont voor het eerst haar VoloDrone

Volocopter's elektrische heavy-lift drone VoloDrone voerde gisteren zijn eerste openbare vlucht uit op ITS World Congress 2021 in Hamburg (D).

Samen met het bekende internationale logistieke bedrijf DB Schenker demonstreerde Volocopter, de pionier op het gebied van stedelijke luchtmobiliteit (UAM), de naadloze integratie van VoloDrone in de logistieke supply chain met een end-to-end demonstratie van vrachtvervoer. De partners toonden samen hun aanzienlijke vooruitgang sinds DB Schenker begin 2020 een strategische investeerder van Volocopter werd.

De testvlucht van 3 minuten vertrok om 15.02 uur in homePORT Hamburg en bereikte een maximale hoogte van 22 meter. Voor deze leveringssimulatie was de elektrische heavy-lift utility-drone uitgerust met een laadbak tussen het landingsgestel.

Eerst bevestigden de demonstratieteams een lading ter grootte van een europallet aan de kist onder de VoloDrone, gevolgd door een vlotte start. Hierna bracht de VoloDrone de lading naar een DB Schenker Cargo Bike en landde veilig. Nadat de lading met succes was overgebracht, bracht de Cargo Bike zijn lading naar de eindbestemming, waarmee de volledig elektrische, multimodale last-mile-levering werd voltooid.

Volocopter CEO, Florian Reuter, was aanwezig op de demo en gaf de volgende commentaar: "Deze eerste openbare VoloDrone-vlucht is een sterk teken voor de leidende positie van Volocopter in de UAM-industrie. Onze VoloDrone zal bestaande logistieke processen robuuster, efficiënter en duurzamer maken. DB Schenker is een onschatbare partner in ons streven om het enorme potentieel van de logistieke use-cases van onze VoloDrone te benutten.”

De demonstratie in Hamburg bouwt voort op de fundamenten van de statische proof of concept (PoC) die de beide bedrijven in juli 2021 in Stuttgart hebben uitgevoerd. Het schetste een blauwdruk voor het implementeren van VoloDrone-activiteiten in logistieke faciliteiten wereldwijd. Met de eerste openbare vlucht van de VoloDrone, gisteren n Hamburg, demonstreerden Volocopter en DB Schenker hoe drone-operaties de bestaande logistieke infrastructuur voor land- of zeetransport kunnen uitbreiden om geheel nieuwe toeleveringsketens en transportroutes te creëren.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *