Bezig met laden...

Logboek

Black Hawk UH-60L's krijgen glass cockpit en worden UH-60V

Black Hawk UH-60L's krijgen glass cockpit en worden UH-60V

Je zou het niet geloven maar ook het Amerikaans leger moet soms zuinig omspringen met zijn budget. In afwachting dat het FVL (Future Vertical Lift) - programma zijn keuzes voor de toekomst vastlegt zal de US Army niet minder dan 760 van haar Sikorsky UH-60L Black Hawks upgraden.

Deze Black Hawks krijgen in plaats van hun analoge instrumenten een digitaal glass cockpit die door Northrop Grumman is gebouwd. Het eerste ongebouwde toestel, met de nieuwe typenaam UH-60V, werd geleverd op de Corpus Christi Army Depot in Texas.   

De nieuwe cockpit en functionaliteit van de UH-60V maakt deze zeer vergelijkbaar aan de actuele Black Hawk, de UH-60M. Dit laat het leger toe om slechts een trainingsprogramma op te zetten voor de twee types Black Hawk en laat de piloten toe met een zeer beperkte training naar het andere type over te stappen.

De upgrade laat het leger toe een besparing te realiseren van $9 miljoen per toestel in vergelijking van de aankoop van een nieuwe Black Hawk UH-60M. Met deze upgrade koopt het leger ook een verlenging van de levensduur van de helikopter met 10 jaar.

De digitale cockpit die net zoals de UH-60M gebouwd is rond een open systeem architectuur maakt het vrij makkelijk om extra functionaliteit in de helikopter in te bouwen. Het systeem beschikt ook over de eenvoudige Pilot Vehicle Interface. De upgrade verbetert ook de veiligheid en de interoperabiliteit met andere moderne helikopters en vliegtuigen.

Hier kun je het volledige digitale cockpit systeem van Northrop Grumman nog eens nalezen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *