Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Amerikaans leger accepteert de terugkeer van burgerpiloten, ook in NL of BE?

FLASH: Amerikaans leger accepteert de terugkeer van burgerpiloten, ook in NL of BE?

Nu de meeste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen in het kader van herstructureringen en kostenbesparingen personeel moeten ontslaan zijn er ook honderden piloten en techniekers die hun baan verliezen.

Het Amerikaans leger heeft nu bekendgemaakt dat voormalige legerpiloten en technici, die in de burgerij ontslagen werden of hun job dreigen te verliezen,  welkom zijn om de vele open posities in de militaire luchtvaart in te nemen. Er is vooral nood aan piloten en techniekers voor de Apaches, Chinooks en Black Hawks helikopters maar ook fixed wing piloten mogen hun diensten aanbieden.

In het kader van het CAD programma (Call to Active Duty) kunnen ex-vliegers uit de legerreserve en de nationale garde kiezen voor een drie jaar contract bij de luchtstrijdkrachten. Ook gepensioneerde piloten komen in aanmerking en ook andere ex-militaire piloten die hun carrière buiten het leger hebben voortgezet kunnen bij het leger aan de bak.

Het leger wil zo versneld zijn open positie's met ervaren piloten en techniekers invullen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de werkloosheid in de luchtvaartsector door de impact van de corona-crisis.

Ook het Nederlands en Belgisch leger hebben honderden vacatures en zouden van deze situatie gebruik kunnen maken om ervaring uit het bedrijfsleven aan te trekken. In de afgelopen week beklaagde het opperbevel van de Belgische Luchtcomponent nog over de moeilijkheden om mensen te vinden die bij Defensie willen werken; met een actie zoals in Amerika moet er toch heelwat mogelijk zijn. Maar het opperbevel zal wel een bepaalde flxibiliteit aan de dag moeten leggen om deze ervaren piloten en technici op een volwaardige manier aan boord te hijsen anders zal de opportuniteit snel wegglippen.

Foto copyrights: Defensie (B) - J. Braekeveldt

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *