Bezig met laden...

Logboek

EASA publiceert Easy Access tot SERA (Standard European Rules of the Air)

EASA publiceert Easy Access tot SERA (Standard European Rules of the Air)

EASA (European Union Aviation Safety Agency) poogt de afgelopen jaren met allerlei middelen en met meer en minder succes haar werking en regelgeving dichter bij de piloten en de operatoren te brengen.

SERA (Standardised European Rules of the Air), alle regels voor de bemande luchtvaart, werd voor het eerst uitgegeven in 2012 (ref 923/2012) en kreeg intussen verschillende aanpassingen zoals in 2016 (ref 2016/1185), in 2020 (ref 2020/469) en dit jaar (ref 2021/666). Hier kun je zowat alle regels vinden uit de burgerluchtvaart.

Door de verschillende aanpassingen is het niet altijd eenvoudig om te weten wat nu de actuele stand van de regelgeving is. Daarom heeft EASA in december 2018 voor het eerst een vereenvoudigd en up-to-date model gemaakt voor SERA onder de noemer: EASY ACCESS RULES.

Op 4 november heeft EASA een aangepast versie van de SERA Easy Access Rules uitgebracht die op een leesbare en vrij eenvoudige manier de laatste stand van de regelgeving (inclusief de laatste aanpassingen) beschrijft. De laatste aanpassingen werden aangebracht in een aangepast kleur (roze) zodat je snel de wijzigingen kunt nakijken zonder de ganse tekst door te nemen). 

We hebben de proef op de som genomen en hebben zelf het lijvige document doorgenomen. We vonden onze weg in de 211 bladzijden tellende PDF maar het blijft een omvangrijk document die misschien niet altijd het label 'EASY ACCESS' waard is maar een gelukte poging is om complete up-to-date informatie op een plaats ter beschikking te stellen.  

De Easy Access Rules for SERA (Standardised European Rules of the Air) is beschikbaar in twee vormen en kun je hier vinden:

  • als online tool - klik hier (werkt niet bij alle browsers)
  • als download in PDF versie - klik hier

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *