Bezig met laden...

Logboek

Bell toont status van haar nieuwe Bell 360 Invictus - de onoverwinnelijke

Bell toont status van haar nieuwe Bell 360 Invictus - de onoverwinnelijke

Bell en Team Invictus combineren toonaangevende technologie met digitale processen om productie-, test- en integratieschema's te verbeteren om een krachtige aanvals- en verkenningshelikopter, de Bell 360 Invictus, te leveren

Het Bell 360-programma vordert snel door productie, assemblage, testen van componenten en systeemintegratie voor het FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) -programma van het Amerikaanse leger. Het team heeft meerdere ontwerp- en risicobeoordelingen met het leger afgerond en ligt op schema voor alle programmavereisten. De Bell 360, een high-speed platform met een laag risico en bewezen technologie en inherent betrouwbare ontwerpen, zal soldaten transformationele operationele capaciteiten leveren tegen een betaalbare prijs.

"Dit team behaalt geweldige resultaten door in te spelen op de vereisten, programmatische risico's te verminderen en state-of-the-art mogelijkheden voor het leger te leveren", zegt Chris Gehler, vice-president en programmadirecteur van de Bell 360 Invictus. "We combineren Bell's unieke kennis van de eisen die aan verkenningsvliegtuigen worden gesteld met technische en technische expertise om het leger een wapensysteem te geven dat de komende decennia de aanvalsverkenningsmissies kan domineren."

Sinds de start van de bouw eind 2020 heeft Bell aanzienlijke vooruitgang geboekt met de Bell 360 Invictus-romp, hoofdrotorbladen, gearbox, behuizingen en andere hoogwaardige componenten. Door een 'design-as-built'-methodologie te implementeren die het hele programma digitaal met elkaar verbindt gedurende de hele levenscyclus, heeft Bell de mogelijkheden verbeterd om in realtime samen te werken met programmapartners en het leger. 

Naast de assemblage van de Bell 360 Invictus, worden hoogwaardige componenten zoals de hoofdrotorgearbox, de aandrijfassen en de koppelingen getest in Bell's Drive Systems Test Lab (DSTL). De DSTL wordt gebruikt om risicobeperkende testen uit te voeren die ervoor moeten zorgen dat het programma nauwkeurige en geverifieerde gegevens heeft om componenten te kwalificeren voorafgaand aan de vliegtest. 

Bij Bell is ook een nieuw FARA-specifiek Systems Integration Lab (SIL) operationeel. Met deze faciliteit kan Bell vluchtkritieke componenten, software en missiesystemen integreren voor het testen, verifiëren en valideren van functionaliteit voordat ze met een echte helikopter vliegen. Deze aanpak vermindert technische risico's en helpt bij de veilige, snelle en efficiënte uitvoering van vluchttestprogramma's.

"De Bell 360 Invictus is een opwindende helikopter die geavanceerde digitale systemen samenbrengt in een snel, betrouwbaar en onderhoudbaar toestel alle mogelijke omgevingen over de hele wereld", zegt Jayme Gonzalez, programmamanager van Bell 360 Invictus. "De Bell 360 biedt het leger de mogelijkheid om te moderniseren met behulp van vereenvoudigde en inherent betrouwbare ontwerpen om de kosten te verlagen en de effectiviteit van het leger te vergroten."  

Getoonde foto's zijn de allereerste glimp van de Bell 360 Invictus aanvalshelikopter - copyrights Bell Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *