Bezig met laden...

Logboek

Eve en Groupe ADP gaan de AAM-operaties op Le Bourget ontwikkelen

Eve en Groupe ADP gaan de AAM-operaties op Le Bourget ontwikkelen

Eve Air Mobility (EVE), de eVTOL dochter van Embraer, en Groupe ADP (Aéroport de Paris) ondertekenden een Memorandum of Understanding (MoU) dat zich richt op innovatie en duurzame ontwikkeling. Het doel is om de toekomst van de koolstofarme luchtvaart op en rond de luchthaven van Parijs-Le-Bourget voor te bereiden, door de Advanced Air Mobility (AAM)-operaties met eVTOL van EVE op de luchthaven Parijs-Le Bourget, de belangrijkste zakenluchthaven van Europa, te ontwikkelen.

Eve is van plan samen te werken met Groupe ADP om de noodzakelijke omgeving voor eVTOL-operaties voor te bereiden, inclusief service- en ondersteunende activiteiten zoals training, onderhoud, grondafhandelingsdiensten en het faciliteren van potentiële demonstratievluchten voor publiek-private initiatieven.

“We zijn er trots op dat Embraer en Eve hun aanwezigheid en activiteiten op de luchthaven Parijs-Le Bourget versterken. We weten dat ze uitstekende partners zullen zijn bij het bevorderen van de transitie naar een koolstofarme luchtvaart. Paris-Le Bourget wil een baanbrekende luchthaven zijn. Dankzij de mobilisatie van al zijn teams zal het de nieuwe duurzame technologieën van Embraer en EVE kunnen promoten: hybride, elektrische en waterstofmotoren”, aldus Edward Arkwright, Deputy CEO van Groupe ADP.

Johann Bordais, CEO van Eve, voegde hieraan toe: “Eve en Groupe ADP hebben een gedeelde visie op het duurzamer maken van de luchtvaart, dus deze samenwerking is een uitstekende gelegenheid om deze transitie te ondersteunen. Eve hanteert een alomvattende benadering van stedelijke luchtmobiliteit en begrijpt dat duurzaamheid op alle fronten moet worden aangepakt, inclusief service- en ondersteuningsfaciliteiten en vertiports. We kijken ernaar uit om samen te werken met Embraer en Groupe ADP om onze inspanningen te intensiveren en eVTOL-vluchten wereldwijd werkelijkheid te maken.”   

Foto 1 © EVE, Rodrigo Flores
Foto 2  © Groupe ADP, Arnaud Gaulupeau

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *