Bezig met laden...

Logboek

EHang EH216 maakt passagiersvluchten zonder piloot

EHang EH216 maakt passagiersvluchten zonder piloot

Knappe video van testvluchten van de EHang EH216 met passagiers aan boord maar zonder piloot. 

Deze vluchten worden uitgevoerd vanuit een controlecentrum waar EHang piloten zorgen voor een veilige vlucht. EHang wil aantonen dat haar AAV (autonomous aerial vehicle) een perfecte manier is om toeristen zonder lawaaihinder in deze idyllische omgeving te laten rondvliegen. De feedback van de passagiers was in deze video zeer positief. Men zou verwachten dat het idee alleen al om niemand in de cockpit te hebben een beangstigende ervaring zou zijn, in deze video blijkt dit niet het geval te zijn.

Ondertussen is EHang naar eigen zeggen vrij dicht tegen de certificatie van de EH216 door de Chinese luchtvaartautoriteiten (CAAC) en zou zo kunnen de allereerste gecertificeerde AAV ter wereld worden.

In de afgelopen twee jaar heeft EHang alle mogelijke applicaties voor de EH216 getoond en heeft het ook in landen buiten China partners gezocht om na de certificatie snel te kunnen opstarten. Het investeerde zelfs in een fabriek waar het tot 600 toestellen per jaar kan bouwen.

Het wordt nu stilaan het moment van de waarheid voor een beursgenoteerde 'mobility' startup die nu dicht bij zijn allerlaagste beurskoers ooit noteert. EHang loopt zelfs het risico om zijn beursnotering te verliezen. Een snelle certificering kan de 'game changer' zijn voor deze pionier in de modern 'air mobility'.

Wij blijven dit van nabij opvolgen.

Video en foto © EHang

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *