Bezig met laden...

Logboek

Morgen laatste opendeur op helikopterbasis Koksijde

Morgen laatste opendeur op helikopterbasis Koksijde

Koksijde en de luchtmachtbasis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar tijden veranderen, en zo ook bij Defensie. Nadat de Seaking werd uitgezwaaid in maart, verhuist nu ook de basis in 2023 naar Oostende.

De vliegbasis Koksijde is 330 hectare groot en zal in 2023, na het uitdienstnemen van de Alouette III's, maar 4 helikopters meer herbergen, veel te groot dus. Er werd een oplossing gezocht en gevonden op de luchthaven van Oostende. De vier NH-90 helikopters zullen vanaf 2023 vanop de Internationale Luchthaven van Oostende opereren.  

Opendeurdag

Morgen, 28 augustus opent de basis in Koksijde haar deuren voor het brede publiek. De toegang is dan volledig gratis. Vorig jaar kwamen ongeveer 10.000 mensen een kijkje nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwacht men dit jaar minstens evenveel mensen. Het belooft dit jaar dan ook een spetterende editie te worden. "De bezoekers zullen niet alleen kunnen kennismaken met de basis, we hebben ook verschillende demonstraties in de lucht gepland", zegt de commandant van de basis Koksijde, Stephane Roobroek nog. En hoogstwaarschijnlijk is deze opendeur de allerlaatste opendeur van de basis Koksijde. 

Dat de opendeurdag in de zomervakantie plaatsvindt, is geen toeval. Het is de bedoeling om de jeugd aan te trekken en deze warm te maken voor een job bij de luchtmacht. 

Hieronder alvast een voorproefje van de demo met de NH-90. Die staat morgen ook op het programma. 

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *