Bezig met laden...

Logboek

Bristow heronderhandelt zijn onderhoudsmodel voor Leonardo helikopters

Bristow heronderhandelt zijn onderhoudsmodel voor Leonardo helikopters

Bristow, na de fusie met ERA de grootste helikopteroperator ter wereld, heeft intussen zijn ERA en Bristow vloot samengevoegd en heeft met Leonardo en turbinefabrikant Pratt & Whitney gunstige langetermijn-overeenkomsten voor onderhoudsondersteuning voor zijn wereldwijde AW139 en AW189-helikoptervloot bedongen.

Deze overeenkomsten vervangen minder interessante overeenkomsten die vóór de fusie waren afgesloten. Het nieuwe programma zal resulteren in lagere onderhoudskosten en meer consistente kasstromen voor het bedrijf. De overeenkomsten verminderen de kostenonzekerheid in een inflatoire omgeving en zullen leiden tot onderhoudskosten die directer verband houden met vlieguren.

Bristow verwacht hiermede kostenverlaging van ongeveer 20% over de looptijd van de contracten. De totale buy-in kost ongeveer $ 55 miljoen, die in termijnen zal worden betaald tussen juni en december 2022.

Naast de Leonardo en Pratt & Whitney overeenkomsten heeft Bristow ook onderhoudsovereenkomsten op lange termijn ondertekend met Honeywell voor de AW139-avionicssuite en met General Electric voor ondersteuning van AW189- en S-92-motoren.

Vanaf november 2022 zullen drie Leonardo AW189 helikopters (onder andere de G-MCGN) de Nederlandse Kustwachthelikopterdienst uitvoeren vanop hun basis op De Kooy en Midden-Zeeland. Deze onderhoudscontracten moeten ervoor zorgen dat deze helikopters een maximale beschikbaarheid zullen hebben.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *