Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky Raider X is voor 90% afgewerkt

Sikorsky Raider X is voor 90% afgewerkt

Florida staat bekend om zijn zonnige luchten en hoge temperaturen, maar niets brengt meer hitte dan de S-97 RAIDER® in het Sikorsky Development Flight Center waar de geavanceerde helikopter regelmatig ritst, duikt, duikt en pirouettes maakt, met snelheden van 205+ knopen. Een traditionele helikopter kan dit tempo gewoon niet bijhouden.

De S-97 RAIDER is de technologie-demonstrateur voor RAIDER X ®, Sikorsky's FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft)-voorstel, die een revolutie teweeg kan brengen in de helikoptervloot van het Amerikaanse leger.

Het team dat RAIDER X ontwerpt, verzamelt gegevens en lessen van elke S-97 RAIDER-vlucht om de RAIDER X te optimaliseren. Toekomstige vliegers zullen erop vertrouwen dat RAIDER X een snelle, behendige, coaxiale helikopter is die zich onder vijandelijke bedreigingen en in de moeilijkste omgevingen perfect laat vliegen.

Als een 80%-schaal prototype van het RAIDER X®-ontwerp, test het S-97 RAIDER-programma ontwerpbeslissingen, correleert het met een virtueel prototype en stelt Sikorsky in staat om te experimenteren met de unieke mogelijkheden die de X2™-technologie biedt.

Digital Factory maakt sneller bouwen mogelijk

De RAIDER X CP (Competitive Prototype) helikopter boekt vooruitgang dankzij Sikorsky's digitale fabriek en andere geavanceerde technieken. Met de RAIDER X CP kon het team dankzij 3D-printing het risico verminderen en onderdelen fabriceren en valideren in weken tot maanden, in tegenstelling tot wat historisch gezien maanden tot jaren zou duren.

Status van het prototype

  • 90% afgewerkt en 98% van de onderdelen reeds beschikbaar
  • Acceptatie-testprocedures zijn voor meer dan 50% voltooid
  • RAIDER X is ongeveer 20 procent groter dan de S-97 RAIDER
  • Een tweede RAIDER-X is reeds in aanbouw
  • Wachten op de nieuwe GE-turbine, de T901, die in november 2022 (met vertraging) zal worden geleverd.

Een quote van een testpiloot op de S-97 RAIDER

"De RAIDER blijft me steeds weer verbazen", zegt Christiaan Corry, een voormalige Amerikaanse marine piloot met meer dan 4.500 vlieguren in 25 soorten helikopters, waaronder de CH-53E, CH-53K en andere. “De combinatie van de coaxiale rotors en de propulsor zijn echt de enablers voor deze transformationele technologie. Zoals we elke keer dat we vliegen demonstreren, zijn we in lagesnelheids-vluchten net zo capabel als een conventionele helikopter, maar wanneer we de propeller inschakelen, kunnen we op een geheel nieuwe manier opereren - het is veel meer als het vliegen met een vliegtuig of een helikopter."

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *