Bezig met laden...

Logboek

Brand bij Airbus Helicopters in Marignane - geen gewonden, alleen materiele schade

Brand bij Airbus Helicopters in Marignane - geen gewonden, alleen materiele schade

Paniek afgelopen zondagochtend in het Franse Marignane op de site van Airbus Helicopters. 

In Marignane heeft Airbus Helicopters een groot onderdelenmagazijn dat hoort bij de helikopterfabriek. Zondag omstreeks 6u30 brak daar een brand uit in het 5.000 m² grote magazijn waar voornamelijk onderdelen liggen voor militaire helikopters en chemische produkten om metalen te bewerken. 

De drie medewerkers die aanwezig waren op de site konden de brandweer waarschuwen en zonder kleerscheuren het gebouw verlaten. De bedrijfsbrandweer is 24/24u aanwezig op de site en was snel ter plaatse. De blussen werd bemoeilijkt door de hevige sneeuw op dat moment. De voornaamste taak van de brandweer was er vooral op gericht om de brand niet te laten overslaan naar de andere gebouwen op de Airbus Helicopter site.

Meer dan 85 brandweermannen van de sector Marseille kwamen ter plaatse met groot materiaal. Na een snelle interventie was het vuur omstreeks 10u30 volledig onder controle. Even werd nog gevreesd voor zware luchtvervuiling door chemische produkten maar dat bleek loos alarm.

De oorzaak van de brand is niet bekend en Airbus geeft vooralsnog geen informatie vrij over de eventuele gevolgen voor de produktie of onderdelenvoorziening.

Airbus Helicopters heeft in Europa droe produktieeenheden, naast Marignane in Frankrijk, is er Donauwerth in Zuid-Duitsland en Albacete nabij Madrid in Spanje. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *