Bezig met laden...

Logboek

Witte Kruis ambulancepersoneel op Nederlandse SAR kustwachthelikopter

Witte Kruis ambulancepersoneel op Nederlandse SAR kustwachthelikopter

Witte Kruis ambulancediensten verzorgt vanaf 1 juni 2020 de medische dienst op de kustwachthelikopter die vliegt vanaf Den Helder Airport. De ambulanceverpleegkundigen van Witte Kruis voeren de medische diensten uit in opdracht van NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen). Dit bedrijf voert op zee de reddingsvluchten t.b.v. Search and Rescue (SAR) uit voor de Kustwacht.

Medische inzet Witte Kruis

In de kustwachthelikopter zijn altijd vijf bemanningsleden aanwezig: een gezagvoerder-piloot, een co-piloot, een hoogteredder-operator (hoist), een rescuezwemmer en een ambulanceverpleegkundige (flight nurse / medic).

Vanaf 1 juni 2020 wordt de inzet van de ambulanceverpleegkundige(n), het bijbehorende medische materiaal, beleidsadvies en het dagelijks management ingevuld door Witte Kruis.

Marcel van Pijkeren (Commercieel directeur Witte Kruis): ,,Als grootste ambulancedienst (ruim 1000 medewerkers) van Nederland past de medische dienst op de kustwachthelikopter heel erg goed binnen de scope van Witte Kruis. Wij verlenen binnen vijf veiligheidsregio’s in Nederland ambulancezorg waaronder ook in de regio Noord-Holland-Noord.

Met onze hoog opgeleide medewerkers, uitgebreide actuele medische kennis uit de praktijk, goede contacten binnen de acute zorg en vooruitstrevende materiaal zijn wij in staat om een hoge kwaliteit dienstverlening te bieden. Ik kijk dan ook erg uit naar onze samenwerking met NHV. Samen willen we de
medische dienstverlening naar een nog hoger plan trekken. Je zou kunnen zeggen dat we met deze uitbreiding van onze medische diensten nu te land, ter zee en in de lucht actief zijn”

Tot eind juni 2020 levert het gezamelijke medisch bedrijf van KLM en Schiphol alle verpleegkundigen, apparatuur en geneesmiddelen voor de Kustwachthelikopters. KLM en Schiphol hebben, begin dit jaar, besloten hun medische dienstverlening aan de Kustwacht per eind Juni 2020 te beëindigen. Ze deden dit toen het resultaat bekend werd van een onderzoek uitgevoerd door het adviesbureau ADSE over het reilen en zeilen van de Kustwachthelikopter zoals ze de laatste 4,5 jaar worden uitgevoerd door NHN (Noordzee Helikopters Nederland), een onderdeel van de Belgische NHV Groep. Je kunt over dit onderzoek hier meer informatie lezen. 

Foto copyrights: NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *