Bezig met laden...

Logboek

Boeing MH-139A maakt eerste vlucht met een USAF-bemanning

Boeing MH-139A maakt eerste vlucht met een USAF-bemanning

Na de certificatie door de FAA en de militaire certificatie kunnen de eerste vier Boeing MH-139A helikopters, de militaire versie van de Leonardo AW139, nu aan de slag bij de US Air Force. Voorafgaand aan de militaire certificatie onderging de helikopter rigoureuze acceptatietests uitgevoerd door Air Force Global Strike Command Detachment 7 en 413e Flight Test Squadron piloten.

Vanaf 17 augustus 2022 startte de USAF met testen om kritieke militaire capaciteiten van de MH-139A in kaart te brengen naarmate het programma vordert in de richting van Milestone C. Dit is de belangrijke review op het einde van de EMD (Engineering and Manufacturing Development phase) die moet leiden tot de vrijgave voor de PD (Production and Deployment phase). 

"Leonardo's AW139 helikopter heeft indrukwekkende prestaties in vele missies in het civiele, publieke en militaire domein", zegt USAF luitenant-kolonel Josh Hallford, MH-139 Standardization and Evaluations MH-139 Test Detachment 7 chief. “De ingebouwde systeemredundanties en fysieke prestaties van de helikopter laten een groot potentieel zien voor verbetering van de talloze missies die al zo lang door de goede oude Huey zijn uitgevoerd. We zijn verheugd om het te testen en te ontdekken wat het echt kan doen. ”

De MH-139A 'Grey Wolf' zal de luchtmacht-vloot van 60 actieve Bell UH-1N Huey helikopters vervangen en biedt een aanzienlijke toename in snelheid, bereik, uithoudingsvermogen, laadvermogen en overlevingsvermogen.

De Amerikaanse Luchtmacht zal 80 MH-139A-helikopters, trainingsapparatuur en bijbehorende ondersteunende apparatuur aanschaffen. De MH-139A zal VTOL (vertical take-off & landing) -luchttransport en ondersteuning bieden aan vier grote commando's van de Amerikaanse luchtmacht en andere operationele agentschappen, waaronder AFGSC, Air Education and Training Command, Air Force Materiel Command , Air Force Reserve Command en het Air Force District of Washington.

Leonardo produceert de 'Grey Wolf' MH-139A in zijn FAA-gecertificeerde fabriek in Philadelphia, terwijl Boeing Helicopters verantwoordelijk is voor de levering en installatie van alle militaire uitrusting en de support na de levering van de helikopter.

Foto © Leonardo Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *