Bezig met laden...

Logboek

EHang krijgt pre-order voor 50 eVTOL EH216 uit Japan

EHang krijgt pre-order voor 50 eVTOL EH216 uit Japan

EHang (Nasdaq: EH), fabrikant en (toekomstig) operator van AAV's (autonome luchtvaartuigen), heeft aangekondigd dat AirX Inc., een toonaangevend Japans bedrijf voor digitale platforms voor luchtmobiliteit, een pre-order heeft geplaatst voor 50 eVTOL's van het type  EH216 AAV.  Voor zover we weten is dit ook het grootse pre-order dat EHang ooit heeft ontvangen van een bedrijf buiten China.

Dit order weerspiegelt de groeiende vertrouwen in EHang's geavanceerde autonome eVTOL's. De pre-order van de EH216 AAV's is gepland om verschillende Urban Air Mobility ("UAM")-projecten in Japan mogelijk te maken en kan "luchttaxi"-diensten leveren voor de Wereldtentoonstelling van 2025 in Osaka, Kansai, Japan.  

Als toonaangevende aanbieder van helikopterserviceplatforms in Japan heeft AirX reserveringsplatforms ontwikkeld en geëxploiteerd voor meer dan 100 helikoptervluchtroutes en privéhelikoptercharters. Jaarlijks kan het AirX-platform meer dan 2.000 rondvluchten met helikopters door heel Japan en meer dan 200 chartervluchten boeken. Sinds de oprichting heeft AirX meer dan 15.000 klanten met chartervluchten bediend.  

Tezuka Kiwamu, oprichter en CEO van AirX, zei: "De markt voor transport en toerisme op lage hoogte heeft een groot potentieel en brede vooruitzichten. Door gebruik te maken van de voordelen van autonome vluchttechnologieën en gecentraliseerd beheer, kunnen de EH216 AAV's klanten kosteneffectieve oplossingen bieden. Daarom kiest AirX EHang als partner in de wereldwijde eVTOL-markt. We kijken ernaar uit om consumenten in de toekomst veiligere en gemakkelijkere reismogelijkheden te bieden met de EH216."

EHang heeft in de afgelopen jaren heel wat oplossingen voorgesteld op basis van zijn autonoom vliegende eVTOL EH216. Het is de eerste keer dat EHang een groter order kan aantonen voor een oplossing buiten China.

EHang werkt koortsachtig verder met de CAAC, de Chinese luchtvaartautoriteit, om zo snel als mogelijk en liefst als eerste wereldwijd een certificatie te bekomen voor haar EH216. 

Vroegere artikelen over EHang kun je hier herlezen.

Foto © EHang 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *