Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Flight Simulator - Safe The Dates - Russian Ansat - Sikorsky Black Hawk

Kort nieuws: Flight Simulator - Safe The Dates - Russian Ansat - Sikorsky Black Hawk

Microsoft Flight Simulator en helikopters

Bij de release van de nieuwe Microsoft Flight Simulator in Augustus 2020 was het duidelijk dat deze geen helikopters ondersteunde. Ontwerper Asobo Studio's vertelde toen dat een ondersteuning voor helikopters later zou worden toegevoegd. Maar het is niet zo makkelijk als even snel een 3D figuurtje maken van een helikopter.

Een team van de Hype Performance Group heeft nu een Airbus H135 helikopter gemaakt voor MS Flight Simulator en je kunt er dus mee vliegen...maar fysisch gedraagt deze helikopter zich in het programma als een vliegtuig. De oorzaak hiervoor is dat Asobo Studio, die de ontwerper is van de MS Flight Simulator, geen fysische ondersteuning biedt voor een helikopter in de huidige versie van Flight Simulator.

Hierover gevraagd vertelde Asobo Studio dat ze de fysische vliegdynamica voor een helikopter in MS Flight Simulator gepland hebben voor een 2022 release. Op 1 april 2021 stond 'Helicopters are a must' als #6 Top Wishes in de planning. Dus nog even wachten op een levensechte helikopterervaring op je 'thuiswerk' PC.

 

Safe The Dates

 • The Future of Military Helicopters
  • Twee belangrijke programma's, FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) en FLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft) zijn bijna in het stadium van ontwikkeling waar financiële beslissingen moeten worden genomen. Het panel gaat de discussie aan over de toekomst van de militaire helikopters in de US en de concurrenten uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Turkije, Rusland en andere landen.
  • Wanneer: op vrijdag 16 april 2021 om 16:00
  • Schrijf u hier in - deelname is gratis
 • Vortex Ring State Recovery met de Vuichard Technique
  • Een presentatie van Claude Vuichard zelf in samenwerking met European Rotors
  • Topic: wat je niet weet over de Vortex Ring State
  • Voor wie: piloten, zowel studenten als ervaren piloten met 12.000 uren
  • Wanneer: op maandag 26 april 2021 om 18u
  • Schrijf u hier in  - deelname is gratis

 

Russian Helicopters krijgt certificatie voor haar ANSAT met een 270 kg lier

Rosaviatsia (het Russische Federal Air Transport Agency) heeft voor de Ansat van Russian Helicopters een additionele certificatie toegekend voor de uitrusting van een lier. Deze lier heeft een capaciteit van 270 kg en kan zowel voor cargo als voor personen of patiënten worden gebruikt.

Daardoor kan de Ansat nu ook in SAR (search & rescue) operaties worden ingezet. In 2019 kreeg de Ansat reeds een additionele certificatie die toeliet om de Ansat te gebruiken tot 16.000 vlieguren. 

 

 

Extra orders voor Sikorsky

Op 22 maart kreeg Sikorsky een extra contract voor $31 miljoen als aanpassing voor een bestaand contract voor 9 UH-60M Black Hawk en 15 Army HH-60M Medevac Black Hawk helikopters. Eind datum 30 juni 2023. 

Op 24 maart kreeg Sikorsky een extra contract voor $99,8 miljoen als aanpassing voor een bestaand contract voor 25 aangepaste UH-60M Black Hawk helikopters voor de Saudi Arabian National Guard. Eind datum 31 oktober 2024. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *