Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Vliegveld EHMZ (Midden-Zeeland) morgen terug open voor helikopters

FLASH: Vliegveld EHMZ (Midden-Zeeland) morgen terug open voor helikopters

De speciale NOTAM voor het vliegveld EHMS (Midden-Zeeland) die sinds maandag helikopters niet meer toeliet te landen op het vliegveld loopt deze avond af. Vanaf morgenvroeg mogen helikopters weer landen en opstijgen vanop EHMZ.

De Provincie Zeeland had reeds vorig jaar een nieuw luchthavenbesluit goedgekeurd maar nog niet gepubliceerd. In dit besluit wordt het aantal toegelaten helikopterbewegingen op 4.000 gebracht in plaats van 800 bewegingen. Het werd uiteindelijk vandaag wel gepubliceerd en is vanaf nu van kracht. 

De vliegvelddirectie verspreidde intussen volgend bericht: "Afgelopen maandag waren we genoodzaakt het vliegveld te sluiten voor helikopters. Dit zorgde voor een heleboel reuring. Het nieuwe luchtvaartbesluit waarin we de ruimte krijgen van 800 naar 4000, voor helikopters specifiek, lag al maanden klaar bij de provincie maar moest eerst gepubliceerd worden voordat dit van kracht wordt. Ondanks vele beloften bleef dit uit. Gelukkig heeft de reuring er toe bijgedragen dat vandaag de publicatie is gedaan. Dit betekend dat we morgen, 25 november weer door kunnen. We zijn er blij mee en klaar voor de toekomst. Dank aan Provincie Zeeland.

Goed nieuws, spijtig zijn de huidige weersomstandigheden niet aantrekkelijk om Midden-Zeeland aan te doen.

Foto © CC BY-SA 4.0

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *