Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Slechts 7 van 27 NH90 Cayman in Frankrijk beschikbaar

FLASH: Slechts 7 van 27 NH90 Cayman in Frankrijk beschikbaar

De beschikbaarheid van de NH90 NFH (marine-versie) is in Frankrijk een publiek probleem geworden. 

De Cayman-helikopter van de Franse Marine blijft een zorgenkind en er is blijkbaar geen echte en snelle oplossing in zicht. Morgen gaat de Franse minister van Defensie, Florence Parly naar Airbus Helicopters in Marignane (bij Marseille) om het order van de H160M Cheetah's te bespreken maar ongetwijfeld zal het dossier van de NH90 NFH als een heet hangijzer op tafel liggen.

De combinatie van de zeer frequente onderhoudsbeurten en de slechte beschikbaarheid van reserve-onderdelen maakt dat de NH90 niet alleen erg duur is in zijn operationeel gebruik maar tezelfdertijd ook weinig beschikbaar is voor operationele inzet. Ook het voor de marineversie specifieke probleem van de corrosie maakt de NH90 Cayman een helikopter met veel ziektes. (lees hier het Nederlandse rapport over de corrosie bij de NH90)

Vorige week verklaarde de woordvoerder van het minister van Defensie, Hervé Grandjean, dat de minister hierover een specifiek onderhoud zal hebben met de Airbus Helicopter CEO, Bruno Even. De minister wil de beschikbaarheidsstatistieken van de NH90 op tafel leggen en de laatste data zijn bedroevend slecht: slechts 7 NH90's Cayman waren beschikbaar op een totaal van 27, dit is 26% van de vloot.  

Dit is geen unicum want ook andere NH90-landen kampen met deze problematiek. Het is af te wachten wat Airbus Helicopters CEO, Bruno Even, zal vertellen over dit probleem. Misschien horen we hierover meer na deze vergadering.

Absoluut eentje voor onze follow-up!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *