Bezig met laden...

Logboek

Een elektrische Robinson R44 voor morgen?

Een elektrische Robinson R44 voor morgen?

MagniX, heeft aangekondigd dat Tier 1 Engineering, specialist in het ontwerp en de ontwikkeling van een elektrische helikopters, een succesvolle vlucht heeft gemaakt met een elektrische Robinson 44 helikopter uitgerust met een magniX elektrische motor.

De helikopter vloog op zaterdag 4 juni om 8:00 uur Pacific Time gedurende meer dan drie minuten op Los Alamitos Army Airfield, Californië.

Tier 1 ontwikkelt de volledig elektrische Robinson R44 voor Lung Biotechnology, een biotech-bedrijf die het ernstige tekort aan transplanteerbare organen in de VS wil aanpakken. Tier 1 Engineering heeft zijn batterijsysteem en de magniX EPU in de helikopter geïntegreerd en is gestart met het vliegtestprogramma van de elektrische Robinson R44.

magniX drijft sinds december 2019 volledig elektrische vliegtuigen aan en deze vlucht is een nieuwe primeur voor het bedrijf, aangezien dit hun eerste helikopter is die ze geëlektrificeerd hebben.

Tier 1 Engineering werkt momenteel samen met de FAA Aircraft Certification Office in Los Angeles aan het e-R44-project om een STC (Supplemental Type Certificate) te verkrijgen. Lung Biotechnology is van plan een vloot vliegtuigen aan te schaffen om organen te transporteren.

Tier 1 is niet aan zijn proefstuk toe. Zoals we eerder reeds schreven heeft Tier 1 Engineering op 7 december 2018 een eerste vlucht gemaakt met een Robinson R44 Raven II helikopter (zie onderstaande video) waarvan de aandrijving volledig elektrisch gebeurde. Het doel van Tier 1 Engineering is om uiteindelijk een Robinson R44 te ontwikkelen die één uur elektrisch kan vliegen met dan nog 20 minuten vliegtijd reserve.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *