Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - Apaches NL - ANWB H135 - Jolly Green - Meerssen - H175 Brazilie - Mi-171A3

Kort nieuws - Apaches NL - ANWB H135 - Jolly Green - Meerssen - H175 Brazilie - Mi-171A3

Eerste Nederlandse Apaches begin december naar de US voor upgrade.

Eind dit jaar vertrekken de eerste drie Apaches AH-64D naar de US voor de geplande upgrade. De Q-09 wordt op Woensdrecht al gereed gemaakt voor vertrek naar de US. De Apaches krijgen onder andere de AN/APG-78 LONGBOW Fire Control Radar (FCR) ingebouwd. Na andere ingrijpende aanpassingen op zowel hardware als software zullen deze gemoderniseerde toestellen in de zomer van 2022 teruggeleverd worden aan DHC (Defensie Helikopter Commando).

De eerste aangepaste Apaches zullen worden gebaseerd op de Amerikaanse basis Ford Hood in Texas, waar het Nederlandse 302 Squadron is gelegerd. Hier zullen de piloten opgeleid worden op de nieuwe toestellen. Deze procedure is dezelfde voor de nieuwe Chinook CH-47F MYII CAAS die ook op Fort Hood staan en voor opleiding zorgen. Het zal dus nog tot 2023 duren voor we de eerste Apaches AH-64E op Gilze-Rijen zullen zien.  

 

Trainingvluchten met nieuwe ANWB Airbus H-135 helikopter op Eelde

Sinds half september en dat tot 20 oktober wordt de Airbus H-135 met registratie PH-LLN voorzien voor trainingvluchten vanop Groningen-Eelde (EHGG). Deze helikopter maakt deel uit van de nieuwe generatie helikopters die door de ANWB is aangekocht. Deze toestellen hebben een compleet nieuwe avionics, de Airbus Helionix, en dit vergt extra training voor de ervaren piloten van de ANWB die met deze nieuwe toestellen zullen vliegen.

 

Nieuwe Jolly Green helikopter start wapentesten

De nieuwe Sikorsky HH-60W Jolly Green II helikopter van het Amerikaanse leger is op 17 augustus 2020 gestart met het uittesten van het wapenarsenaal aan boord van de nieuwe Amerikaanse oorloghelikopter. De Jolly Green is uitgerust met drie wapens: de GAU-2, een 7.62 mm gatling gun met 3.000 schoten per minuut, de GAU-18, een .50 kaliber traditioneel machinegeweer met 650-800 schoten per minuut en de GAU-21, een nieuwe .50 kaliber machinegeweer met 950 tot 1.100 schoten per minuut.

De eerste testen zijn gebeurd op de grond en moesten data verzamelen over de effecten van het vuren op het toestel, de schutters en de overige manschappen. De vliegende vuurtesten zullen eind dit jaar doorgaan. De HH-60W is reeds goedgekeurd voor 'in-flight refueling', radar, vliegen in verschillende weersomstandigheden en zijn defensief systeem.  

 

Helikoptervluchten bij militaire oefening in Meerssen.

De Koninklijke Landmacht houdt van 28 tot en met 30 september een grote militaire oefening in Meerssen. Groepen militairen in opleiding zullen zich die dagen te voet door de gemeente bewegen. Maar er worden ook helikopters ingezet om groepen te verplaatsen en te droppen. 

 

Airbus levert een nieuwe Airbus H175 voor olie- en gasoperatie's in Brazilië

Airbus Helicopter heeft een H175 geleverd aan Omni Taxi Aereo, een olie en gas transport ondernemingonderdeel van OMNI Helicopters International group (OHI). Deze H175 is de allereerste H175 in Brazilië. Het toestel zal worden ingezet voor transport van passagiers en cargo van een naar offshore olie- en gasinstallatie's.

OMNI heeft reeds Airbus H135, H155 en H225 helikopters in zijn vloot. De 40 helikopters in zijn vloot hebben samen reeds 85.000 vlieguren gemaakt. Maar OMNI ziet in de H175 een zeer veilige, comfortabele en kost-efficiënte helikopter voor de nieuwe generatie. Het toestel kan 16 passagiers 160NM transporteren en is uitgerust met de moderne Helionics avionics. Het toestel kan volledig automatisch landen op olie- en gasplatformen dankzij de Rig’N Fly mode van de Helionics.

 

Russian Helicopters start met bouw van het prototype van haar Mi-171A3

De nieuwe Mi-171A3 is de eerste Russische helikopter bestemd voor de offshore olie- en gasindustrie. Speciale veiligheidsvoorzieningen zullen worden ingebouwd om de vluchten boven de zee extra veilig te maken. Het toestel is uitgerust met navigatieapparatuur die ook in het hoge Noorden effectief kan functioneren en heeft apparatuur aan boord om daar te communiceren met zeeschepen. Op zich is de Mi-171A3 een volledig gemoderniseerde versie van de huidige Mi-171A2.

Verder is de Mi-171A3 uitgerust met een speciale crash-resistente romp, een nooddrijfsysteem en de nodige overlevingsvlotten. De 13-ton helikopter zal kunnen vliegen in temperaturen tussen -50°c en +50°c, heeft een range van 1.000 km en kan 24 passagiers vervoeren. 

Russian Helicopters verwacht om met de vluchttesten te kunnen starten in de zomer van 2021. Een jaar later zou de eerste serie-helikopter worden uitgeleverd aan de launch-operator. De ontwikkeling van deze helikopter startte reeds in 2018.    

Foto copyright: Russian Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *