Bezig met laden...

Logboek

Erickson S-64 Air Crane helicopter is nu NVG gecertificeerd

Erickson S-64 Air Crane helicopter is nu NVG gecertificeerd

De S-64F Air Crane® - helikopter van fabrikant Erickson werd op 6 april 2023 gecertificeerd door de Amerikaanse FAA (Federal Aviation Administration) voor gebruik met nachtkijkers (NVG).

De goedkeuring is een belangrijk onderdeel van het geïntegreerde NVG-programma van Erickson. Het heeft tot doel om meer flexibiliteit en uitgebreide operationele mogelijkheden te bieden. De extra mogelijkheden met de NVG's biedt meer flexibiliteit voor tactische planning bij brandbestrijding en een verscheidenheid aan civiele beschermingsoperaties ook bij nacht.

Mijlpalen van het NVG-programma 

Erickson werkte samen met Aviation Specialties Unlimited (ASU) om een S-64F aan te passen om NVG-operaties uit te voeren. Tegelijkertijd ontvingen Erickson-piloten NVG-training en certificering. Aanpassingen aan de helikopter en de pilootcertificeringen werden in maart 2023 voltooid, met FAA-certificering in april. 

Na voltooiing van de licenties begonnen de cockpitbemanningen met hun Night Fire Fighting-training. Tijdens deze training voerden ze verschillende drops uit met behulp van meerdere opties voor dekkingsniveaus. Een verscheidenheid aan vultechnieken die in de S-64 werden uitgevoerd, omvatte grondvulling, Pond Snorkel-zweefvrijgave in een open waterbron, zweefvulling en tankvuloperaties.

En nu

De NVG-goedkeuring is belangrijk voor de brandweerkorpsen in bergachtige gebieden waar bosbranden regelmatig voorkomen. Waar normaal gezien de brandbestrijding uit de lucht, bij zonsondergang moet worden stilgelegd tot zonsophang laadt deze goedkeuring de S-64 Air Crane toe om ook s 'nachts door te gaan met brandbestrijdingsoperaties vanuit de lucht.  

S-64 Air Crane

De Erickson S-64 Air Crane is een tweemotorige zware transporthelikopter ontworpen door Sikorsky in de jaren 60 van vorige eeuw. Erickson Aircrane bezit sinds 1992 de rechten om twee versies te bouwen die door Erickson S-64E en S-64F worden genoemd. Erickson bezit tevens de grootste vloot van operationele S-64-helikopters ter wereld.

 • De S-64E heeft op zeeniveau een hefvermogen van 10 ton.
 • De S-64F heeft op zeeniveau een hefvermogen van 12,5 ton.

De Air-Crane heeft achter in de cockpit een naar achteren gerichte stoel van waar de last die aan de kraanarm hangt gecontroleerd kan worden. Erickson verhuurt het toestel veel aan bouwbedrijven, die ze gebruiken om bijvoorbeeld de delen van een stalen mast op elkaar te monteren. Ook kan onder de helikopter een watertank worden gemonteerd met een inhoud van 10.000 liter. In deze vorm wordt de Air-Crane door de brandweer ingezet voor het blussen van bosbranden.

 • Bemanning: twee piloten + een kraan-operator
 • Leeggewicht: 8725 kg
 • Lengte: 21,4 meter
 • Hoogte: 7,7 meter
 • Rotorspanwijdte: 21,9 meter
 • Maximum laadvermogen: 12.500 kg
 • Topsnelheid: 205 km/u
 • Maximum vliegtijd: 4 uur
 • Maximum vliegbereik: 400 km
 • Motoren: 2 Pratt & Whitney turbines van 4500 (S-64E) of 4800 pk (S-64F)

Foto's © Erickson Helicopters & © Phil Vabre (licensed under GNU Free Documentation License, Version 1.2)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *