Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters ontwerpt een lichte nieuwe generatie EMS helikopter: VRT500

Russian Helicopters ontwerpt een lichte nieuwe generatie EMS helikopter: VRT500

Russian Helicopters (onderdeel van de Rostec State Corporation) zal een nieuw prototype van een lichte utility helikopter, de VRT500, die door VR-Technologies ontwikkeld is, tegen het einde van 2019 vliegensklaar hebben. (zie persbericht)

Het rotor systeem wordt nu reeds getest op zijn stevigheid en VR-Technologies (onderdeel van Russian Helicopters) liet weten dat de aerodynamische testen binnen de kortste keren zullen worden uitgevoerd.

De coaxiale VRT500 helikopter is ontworpen om in 4 versie's gebouwd te worden:

  • passagierstransport en/of VIP
  • cargo
  • utility
  • Medevac of EMS

De VRT500 zal de eerste EMS helikopter ter wereld zijn in de categorie beneden 2 ton MTOW die draagberries kan laden en ontladen via een cabinedeur achteraan het toestel. Dit zal een gevoelige tijdswinst betekenen voor de crew van de EMS helikopter.

Alexander Okhonko, directeur-generaal van VR-Technologies, voorspelt dat zijn firma zo'n 700 helikopters van het type VRT500 tegen het jaar 2030.

VRT500 is een lichte mono-turbine helikopter met een coaxiale rotor en 1600 kg MTOW. De helikopter zal worden voorzien van een state-of-the art glas cockpit avionics systeem.

De nieuwe helikopter zal tot 230 km/h kunnen vliegen, in een range van maximum 1000 km en met een payload tot 750 kg.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *