Bezig met laden...

Logboek

Duitsland koopt 60 Chinook CH-47F helikopters

Duitsland koopt 60 Chinook CH-47F helikopters

De Duitse Defensie heeft na verschillende jaren twijfelen uiteindelijk de knop doorgehakt en voor haar STH-project (Schwere Transport Hubschrauber) gekozen voor de Boeing Chinook CH-47F Block II om haar Sikorsky CH-53G helikopters te vervangen.  

De Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht heeft besloten om 60 CH-47F helikopters aan te kopen in de moderne en toekomstbestendige Block II Standard Range-configuratie met bijtankcapaciteit vanuit de lucht.

“We hebben de voor- en nadelen en de risico’s zorgvuldig afgewogen – en hebben vervolgens unaniem voor dit model gestemd. De Chinook is modern en beproefd. Met dit model versterken we ons vermogen om samen te werken in Europa. Daarnaast krijgen we hier een grotere vloot en winnen we aan flexibiliteit”, aldus de minister.

Chinook CH-47F

De CH-47F is een gevestigd, technisch ervaren, in de praktijk getest product, waarvan meer dan 500 vliegtuigen in dienst zijn bij zowel het Amerikaanse leger als bij een aantal Europese legers. In het bijzonder moet hier Nederland worden genoemd, waarmee we al een zeer nauwe samenwerking hebben, die met dit besluit nog verder kan worden uitgebreid.

De lagere prijs per eenheid van de CH-47F (nvdr.: dan de andere optie: de Sikorsky CH-53K King Stallion) maakt het ook mogelijk om een groter aantal aan te kopen, wat een grotere operationele flexibiliteit voor de krijgsmacht betekent en tegelijkertijd aan alle belangrijke gebruikersvereisten voldoet. Door te kiezen voor een product dat reeds op de markt verkrijgbaar is en wereldwijd wordt gebruikt, worden de technische, tijds- en financiële risico's verminderd.
Bovendien versterken we met de aanschaf van de CH-47F zowel het trans-Atlantische partnerschap als de nauwe relaties met onze Europese partners en versterken we de interoperabiliteit.

Boeing's reactie

Boeing was er natuurlijk als de kippen bij om deze beslissing van de Duitse Defensie toe te juichen. 

“Boeing is vereerd dat de Duitse regering de CH-47F Chinook heeft gekozen voor zijn STH-project voor zware helikopters. Met de nieuwste Chinook zal Duitsland de meest betaalbare, beproefde en voor de NAVO inter-operabele heavy-lift helikopter besturen. We kijken ernaar uit om samen te werken met de Amerikaanse en Duitse regeringen om deze verkoop af te ronden in het kader van het 'US Foreign Military Sales'-proces.

Samen met ons Chinook Deutschland-team bestaande uit: AERO-Bildung, Airbus Helicopters, CAE, ESG, Honeywell, Lufthansa Technik en Rolls-Royce Deutschland, zetten we ons in om de Duitse Bundeswehr de komende decennia maximale operationele beschikbaarheid van deze Chinooks te bieden."

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *