Bezig met laden...

Logboek

Deel van failliete WIKING is nu Northern Helicopter (DRF)

Deel van failliete WIKING is nu Northern Helicopter (DRF)

Met het jaareinde kwam ook de definitieve afwikkeling van het failliete Wiking Helicopters uit het Duitse Emden.

Uiteindelijk wist curator, Dr. Kaufmann, voor 44 van de 100 medewerkers een oplossing te vinden. Het Duitse Northern Helicopter GmbH uit Emden, een onderdeel van DRF Luftrettung, heeft definitief een aantal onderdelen van WIKING overgenomen:

  • Het Wiking handelsfonds,
  • CAMO (Continuing Airworthiness Management Organisation),
  • Approved Training Organisation (ATO)
  • Divisie 'Sea Pilot Offset', waaronder de twee Airbus H145-helikopters die nodig zijn voor het transport van zeeloodsen.

Voor de andere afdelingen van Wiking is geen overnemer of investeerder gevonden. De afdeling 'SAR' (Notfallrettung) was in oktober 2022 reeds gesloten. De afdeling 'Offshore Crew Change' werd onder curatele voortgezet tot eind december 2022 en is dan ook gesloten, omdat het contract met de hoofdklant op dat moment ook afliep. De 44 betrokken werknemers verloren eind 2022 hun baan, 18 werknemers hadden Wiking voordien reeds verlaten.

Eind van een mooi bedrijf dat bergafwaarts 'vloog' toen de Turkse eigenaar Yildiz Groep geen verdere investeringen meer wilde doen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *