Bezig met laden...

Logboek

Nieuwtjes uit de Benelux helikoptervloot - deel 2

Nieuwtjes uit de Benelux helikoptervloot - deel 2

Wij kregen nog extra informatie over onze helikoptervloot die we onze lezers niet willen onthouden.

 

Robinson R22 Beta II met registratie OO-RWD eindelijk uitgeschreven

Deze Robinson R-22 Beta II - OO-RWD, werd op 28.08.2023 uitgeschreven uit het Belgisch luchtvaartregister met als reden: verkocht naar Frankrijk. Deze helikopter werd door zijn officiële eigenaar, de firma Getra nv al meerdere jaren geleden buiten dient gesteld om reden dat deze helikopter toen toe was aan grote 12-jaars revisiebeurt, die toen echter nooit werd uitgevoerd.

De laatste vlucht dateerde al van 09.10.16. Het toestel stond nadien geruime tijd gestockeerd in de loods van Air Technology Belgium (A.T.B.) nv te Wevelgem. Het werd begin dit jaar verkocht in Frankrijk aan de Fransman Claude Lescure. Deze man is op het Franse vliegveld van Compiegne (Frankrijk) actief in het ombouwen van Robinson R-22 helikopters waarbij de aanvankelijke ingebouwde piston-motor vervangen wordt door een turbinemotor.

Er vliegen inmiddels al een vijftal omgebouwde Robinson R-22 helikopters van deze man als ultralight-helikopter die officieel werden geregistreerd in de Franse ULM-register. De omgebouwde toestellen krijgen er als typeaanduiding CL02. 

 

Bell JetRanger 206B met registratie N206BP vliegt voor het eerst terug

De Bell 206B JetRanger II met registratie N206BP (was voorheen OO-LMI) werd op 30.08.23 nog steeds opgemerkt in de loods van de firma Aircraft Solutions bv op de Nederlandse luchthaven van Maastricht/Beek.

Deze helikopter werd officieel afgeschreven uit het Belgische luchtvaartregister op 15.06.22! Op 31 augustus 2023 heeft het toestel voor het eerst gevlogen als N206BP vanop luchthaven Beek (EHBK) naar de streek van Verviers (B).

Foto © Henk Wadman - met onze dank.

 

Airbus H120 - Colibri met registratie OO-TRF

Deze Eurocopter EC120B Colibri, eigendom van Internationale Transporte R. Fraipont, die sinds begin vorig jaar te koop staat, werd op 30.08.23 opgemerkt in de loods van de firma Aircraft Solutions bv op de Nederlandse luchthaven Beek (EHBK).

De helikopter staat er gestald zonder rotorbladen.

Het toestel heeft 2.480 vlieguren gemaakt en staat te koop voor €808.000 +BTW 

 

Robinson R44 Clipper II met registratie OO-CVR

Deze knappe Robinson R44 Clipper II - OO-CVR, eigendom van Unit-S, is een van de weinige Robinson helikopters in de Benelux die is uitgerust met een automatische piloot.

Een piloot die met het toestel vloog getuigde van een speciaal gevoel toen hij voor het eerst in zijn leven als piloot van een helikopter de cyclic 'mocht' loslaten en de helikopter perfect zijn reis veilig voortzette. 

Het toestel is operationeel vanop een helipad in Ravels.

 

Robinson R44 Raven II met registratie OO-HXP

Deze Robinson R-44 Raven II - OO-HXP, kreeg een volledig nieuw kleurenschema als onderdeel van de restyling van Toran in Toran 2.0.  

De cabine is nu volledig wit met een rood vlak op de neus onder de cockpitramen. De staartboom werd geschilderd in champagne kleur. De romp onderaan de cockpitdeuren kreeg het opschrift “TORAN Heli Services & Academy”. Op de hoofdrotorconsole werd het nieuwe zwarte “T” logo (van Toran) aangebracht.

De helikopter werd zo in actie opgemerkt op het vliegveld van Ursel op 15.08.23 tijdens de Aalter Air Rally, op de Toran 2.0 presentatie op 2 september 2023 en op de Heli-Fly Inn te Brustem op 3 september 2023.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *