Bezig met laden...

Logboek

Ook Frans Leger doet aan Air1Air refueling

Ook Frans Leger doet aan Air1Air refueling

Toen we vorige week een artikel plaatsten over in air refueling door het Amerikaanse Leger wisten we niet dat ook het Franse Leger met de Airbus Helicopter H225M (de militaire uitvoering van de H225) aan Air2Air refueling doet.

In April 2016 kon het EH 1/67 Pyrénées helicopter squadron uit Cazaux, Frankrijk met de hulp van de Italiaanse en Amerikaanse luchtmacht (die elk een tankervliegtuig leverden) haar crews opleiden om veilig deze spectaculaire tankprocedure te kunnen uitvoeren. Twee derden van de piloten uit Cazaux zijn nu gecertificeerd 'AIR2AIR fueling'.

Een aantal piloten heeft ook een licentie om deze AIR2AIR refueling ook bij nacht uit te voeren. Deze procedure vergt een nog grotere concentratie en precisie vliegen. Een helikopter (op bijna topsnelheid) vliegen op een paar meters van een vliegtuig in een turbulentie veroorzaakt door de vliegtuigpropellors is een complexe operatie. Maar dit doen bij nacht is nog niveau hoger.

Vlieg met ons mee en denk even dat je aan de cyclic zit van de H225M helikopter. Veel succes!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *